Gică Popescu dă de pământ cu naționala României. „Ăştia nu au ADN? Copiii ăştia?”

Andrei Cezar 29.12.2021, 17:21
Gică Popescu dă de pământ cu naționala României. „Ăştia nu au ADN? Copiii ăştia?”

Gică Popescu a răbufnit la adresa jucătorilor echipei naționale și a oficialilor Federației Române de Fotbal, după ce, în ultimii ani, prima reprezentativa a avut rezultate dezastruoase în campaniile de calificări. Fostul mare intrenațional român a făcut o paralelă între generația de acum și cea din care el a făcut parte și a mărturisit că nu își poate explica de ce ehipa României nu mai are acum rezultate.

Gică Popescu, atac dur la adresa jucătorilor echipei naționale și a oficialilor FRF

De ani buni, România nu a mai reușit să se califice la un turneu final, iar schimbările continue de selecționeri sunt un semn clar al neputinței celor care conduc fotbalul românesc. De la „normalitatea” participării la un campionat european sau mondial și un parcurs cât mai lung, românii au ajuns să se bucure dacă se califică la un baraj pentru un turneu final.

Însă echipa națională nu este singura care se află într-un declin continuu. Și echipele de club din România se află în aceeași situație, iar acest lucru se vede în participările în cupele europene.

Membrii Generației de Aur privesc cu groază unde a ajuns fotbalul nostru și nu își explică care sunt cauzele acestei regresii.

Fostul mare internațional român Gică Popescu i-a criticat dur pe jucătorii care reprezintă astăzi fotbalul românesc, dar și pe conducătorii FRF. Președintele echipei Farul Constanța spune că oficialii Federației ar trebui să vină cu explicații pentru situația în care a ajuns fotbalul nostru, dar că la Casa Fotbalului domenște „liniștea”.

„La FRF sunt răspunsurile. Batista pe țambal, liniște”

În calificările pentru 98′ am făcut din 30 de puncte 28, ultimul meci egal în Irlanda. Ne-au egalat pe final, 1-1 şi ne-am certat în vestiar jumătate de oră, până a intrat nea Puiu şi a zis >.

Voiam să avem 30 din 30. Ăla e spiritul. Ăla e spirit de echipă naţională, altfel stai acasă. Să le pese de oameni, de ăştia care suferă în tribună şi plâng pentru naţională, că oamenii plâng pentru echipa naţională, ei nu plâng.

Nu ştiu ce face Comisia Tehnică şi ce nu. Ce a făcut echipa naţională în ultimii ani de zile, ce a adus această Comisie Tehnică, ce decizii au luat, aşa se face o analiză.

Acolo (n.r. la FRF) sunt răspunsurile. Batistă pe ţambal, linişte. Sunt groaznice, pentru mine sunt groaznice, sunt atâtea calificări pierdute, păi nu se poate în 10 ani să ai cinci calificări, apoi să dispari.

Noi ce eram, nu eram tot români? Noi ce eram? Eram extratereştri? Nu ne-am născut tot aici, nu eram crescuţi tot aici? Nu aveam acelaşi ADN? Ăştia nu au ADN? Copiii ăştia?”, a declarat Gică Popescu, pentru Telekom Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe