Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal. Cu cine se va bate la titlu gruparea „Regelui”

Gabriel Peneș 24.08.2022, 16:27
Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal. Cu cine se va bate la titlu gruparea „Regelui”

Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal. „Regele” se află pe primul loc în Superliga cu Farul. Cu toate acestea, fostul lider al „Generației de Aur” este nemulțumit de situația financiară din fotbal și din sportul românesc, în general. El este de părere că doar implicarea marilor companii private poate rezolva problema banilor în acest domeniu. Până atunci, clubul lui Gică Hagi va lupta și în liga feminină de fotbal, printre adversari numărându-se și echipa feminină a lui Gigi Becali.

Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal

Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal. Managerul și patronul de la Farul nu se poate bucura pe deplin de faptul că echipa sa se află pe primul loc în Superligă. „Regele” a avut un discurs fulminant la finalul partidei cu Voluntari, câștigată de dobrogeni cu 2-1.

„Clubul nostru nu are bani, să nu uitați lucrul ăsta. Dacă am avea și bani, am fi departe! Din păcate, suntem obligați să luăm jucători care nu sunt în formă. Nu avem niciun leu pentru achiziții! Factorul economic e fundamental.

Suntem la începutul proiectului, sper ca toată lumea să vină. Vorbim de Dobrogea, o regiune foarte mare. Sper să vină stadionul cât mai repede. Echipa trebuie să se bată la titlu”, a spus Gică Hagi, în conferința de presă de la finalul meciului cu Voluntari.

Cu cine se va bate la titlu gruparea „Regelui”

Gică Hagi a anunțat și înființarea echipei de fotbal feminin a clubului constănțean. Aceasta este antrenată de Ionuț Florea, avându-l ca secund pe Marius Cojocaru.

”Vreau să facem un club mare, organizat din toate punctele de vedere și care să aibă un buget care să-i permită să se bată cu cele mai puternice cluburi din România. Momentan, nu putem emite pretenții mari, pentru că nu avem bani pentru achiziții.

Cu toate acestea, vrem să ne dezvoltăm, să facem terenuri mai multe, un centru de copii și juniori, echipă de fete cu care vom încerca să fim campioni. În doi ani, trebuie să fim campioni. Și mai avem juniorii, care sunt cei mai buni din România”, a mai spus Hagi, în aceeași  conferință de presă.

Aproape ca o ironie, echipa feminină a Farului a fost repartizată în aceeași serie cu formația feminină a lui Gigi Becali, FC FCSB SA. Tot în Seria 1 vor mai juca următoarele formații, unele purtând nume exotice: Vulpițele Galbene Roman, CN Nicu Gane Fălticeni, ACS Vasas Femina FC (2), AFC Măgura 2012 Bacău, Liceeni Topolog, Farul Constanța, AFC Chindia Târgoviște, ACS Juniorul-2014 București și ACS Prosport Football Academy. Primul meci oficial va avea loc la 28 august, pe teren propriu cu CN Nicu Gane Fălticeni, se arată în comunicatul clubului de pe site-ul oficial al Farului.

Gică Hagi și-a făcut echipă feminină de fotbal. Cu cine se va bate la titlu gruparea „Regelui”
Gigi Becali s-a opus vehement ideii ca femeile să poată juca fotbal, dar acum are o echipă ce va evolua în liga feminină

Gigi Becali, unul dintre rivalii din liga feminină

Gigi Becali s-a opus ani de zile înființării unei ligi feminine, el motivând că femeile nu trebuie să joace fotbal.

„Dacă Bodescu și Burleanu zic, fac echipă de fotbal feminin. Nu mă cert cu ei. Dar dacă le lovește mingea în sâni ce fac? Au sutien? Mai bine mă împușcați, dar nu vin la fotbal feminin. Mai bine îmi tai capul. Nu îmi schimb părerea. Nu îl schimb pe Hristos chiar dacă e să mor. Mai bine mor! Fotbalul nu e sport de femei. Cum joacă în zilele în care au probleme?”, spunea Gigi Becali, la un moment dat.

Până la urmă, latifundiarul a fost nevoit să se conformeze regulamentelor UEFA și FRF, riscând altfel amenzi, dar și penalități mult mai drastice, ce ar fi afectat formația FCSB din fotbalul masculin. Fotbalul feminin a cunoscut o dezvoltare uriașă în ultima perioadă în Europa.

În acest an, în sferturile Champions League pentru echipe feminine, la returul Barcelona – Real Madrid s-a înregistrat o audiență record incredibilă de… 91.553 de spectatori. Dar și alte partide au atras zeci de mii de spectatori în țările din vestul continentului.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....