Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat: „Trebuie să ieșim în stradă?”

Gabriel Peneș 23.08.2022, 15:10
Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat: „Trebuie să ieșim în stradă?”

Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat. Managerul și patronul echipei Farul Constanța are toate motivele de bucurie. Formația sa a devenit lider în Superliga, după victoria cu 2-1 în fața celor de la Voluntari. Cu toate acestea, Gheorghe Hagi s-a arătat profund nemulțumit de lipsa banilor, dar și a legislației care să stimuleze implicarea companiilor în finanțarea echipele de fotbal și a sportului românesc, în general.

Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat

Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat. Farul Constanța este liderul Superligii, după 6 etape. Echipa dobrogeană s-a impus cu 2-1, pe stadionul de la Ovidiu, în fața celor de la Voluntari. Oaspeții au condus la pauză, după reușita lui Patricio Matricardi din minutul 24. Farul a întors scorul prin Denis Alibec, minutul 46 și Ionuț Larie, minutul 80, din penalty.

La finalul partidei, managerul Farului, Gică Hagi, s-a declarat „cel mai fericit din România”, având în vedere situația financiară complicată a clubului, pe care trebuie să o gestioneze. „Regele” a declarat că speră ca stadionul din Constanța să fie gata cât mai repede, pentru ca echipa sa să se poată bate la titlu.

„Clubul nostru nu are bani, să nu uitați lucrul ăsta. Dacă am avea și bani, am fi departe! Din păcate, suntem obligați să luăm jucători care nu sunt în formă. Nu avem niciun leu pentru achiziții! Factorul economic e fundamental.

Suntem la începutul proiectului, sper ca toată lumea să vină. Vorbim de Dobrogea, o regiune foarte mare. Sper să vină stadionul cât mai repede. Echipa trebuie să se bată la titlu”, a spus Gică Hagi, citat de digisport.ro.

Gheorghe Hagi s-a enervat din nou, deși a ajuns pe primul loc în campionat: „Trebuie să ieșim în stradă?”
Gheorghe Hagi a ajuns lider în Superligă după victoria echipei sale, Farul, în fața celor de la Voluntari

„Trebuie să ieșim în stradă?”

Gică Hagi s-a lansat după aceea într-un adevărat discurs-manifest în care a vorbit despre problemele financiare ale fotbalului, dar și ale sportului românesc, în general. Tehnicianul Farului a susținut necesitatea ca statul român să acorde facilități companiilor multinaționale pentru ca acestea să fie tentate să investească în sport. Hagi s-a întrenat dacă „trebuie să ieșim în stradă”, pentru ca o astfel de lege să existe.

„Sper să meargă toate echipele românești în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulație bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puțin și sportul colectiv. Sperăm ca și cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni și să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăim de azi pe mâine.

O facem, o spuneți la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieșim toți pe stradă să dea o lege să se implice multinaționale? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim. Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii. Dacă nu, rămânem în spate”, a „tunat” Gheorghe Hagi.

„Eu sunt mic. Asta e forța mea”

„Regele” a mai adăugat că fără această implicare, vom rămâne doar la performanțe individuale izolate, așa cum s-a întâmplat cu Simona Halep și David Popovici. Hagi a mai spus că nu are forța financiară pentru a ajunge cu echipa în Champions League, de exemplu, dat fiind că jucătorii buni trebuie plătiți pe măsură.

„Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în față lucrurile. Vrem sport? Așa vor ieși doar individual, Simona, băiatul ăsta, Popovici, care ne duce în lume și e fantastic.

Eu sunt mic. Asta e forța mea… doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România.

Sunt probleme clare ale fotbalului românesc. Voi vreți Champions League, vreți să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești”, a mai declarat Gheorghe Hagi.

Farul are 12 puncte, după 6 etape, fiind la egalitate cu Rapid în fruntea Superligii. În etapa următoare, constănțenii vor juca pe 28 august, în deplasare, contra campioanei, CFR Cluj, în timp ce giuleștenii vor avea meci la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, pe 27 august.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....