Gică Hagi, selectioner la echipa națională a României. Cine îi face propunerea să preia prima reprezentativă

Stan Filon 24.05.2023, 13:36
Gică Hagi, selectioner la echipa națională a României. Cine îi face propunerea să preia prima reprezentativă

Gică Hagi este omul momentului în fotbalul românesc, după ce a reușit să câștige în mod spectaculos titlul în România cu Farul Constanța! În meciul decisiv, echipa antrenată de Gică Hagi a revenit după ce a fost condusă de FCSB cu 0-2, reușind să stabilească scorul final la 3-2. Așa cum era normal, au revenit în atenție discuțiile legate de postul de selectioner.

Gică Hagi, selectioner la echipa națională a României

Imediat după ce Gică Hagi a reușită să câștige titlul cu Farul Constanța, au și apărut discuțiile legate de echipa națională și de ce ar putea să facă acolo Regele Hagi. Gică Hagi a fost invitat și în 2021 să preia echipa națională, însă a refuzat, deoarece a spus că este acționar majoritar la Farul și nu vrea să iasă discuții de niciun fel.

Ei bine, acum a fost avansată o nouă „ecuație”. Cel care vine cu o soluție este fostul președinte de la Rapid, Dinu Gheorghe, care ar vrea să-l vadă pe Hagi selecționer, dar și antrenor la Farul Constanța.

Gica Hagi, selectioner la echipa nationala a Romaniei
Gica Hagi, selectioner la echipa nationala a Romaniei

Selecioner și antrenor de club

„Hagi e un antrenor care, fără să se supere cineva, trebuie adus cu orice sacrificiu la echipa națională. Sunt convins că Gică Hagi are puterea de a conduce și acest club, dar să fie și selecționerul echipei naționale. Forța lui de a domina jucătorul, de a-l face să dea mai mult decât poate, e fantastică.

Niciodată Hagi nu va compromite succesul echipei avânt antipatii sau parti-prisuri față de anumiți jucători. Hagi poate să aibă un staff la federație, care să facă munca de zi cu zi și el să vină doar să coordoneze acest staff și să fie antrenorul echipei naționale. Jucătorii din străinătate sunt ușor de văzut, dar în campionat îi vezi tu, că joci mereu contra lor. Mai bună evaluare nu poate exista. Hagi, Mircea Lucescu n-ar face niciodată ceva împotriva interesului grupului”, a declarat fostul președinte de la Rapid, Dinu Gheorghe la ProSport SPECIAL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...