Gheorghe Hagi renunță la poreclă după scandalul cu fiul său, Ianis. „Să nu îmi mai spuneți niciodată așa”

Mihnea Tălău 22.03.2023, 14:58
Gheorghe Hagi renunță la poreclă după scandalul cu fiul său, Ianis. „Să nu îmi mai spuneți niciodată așa”

Gheorghe Hagi, antrenorul echipei Farul Constanța, continuă scandalul cu selecționerul Edi Iordănescu, în urma faptului că fiul său, Ianis Hagi mijlocașul lui Rangers, nu se află pe lista convocărilor la echipa națională. Nervos, el a cerut să nu mai fie numit „Rege” de către jurnaliști și fani. Și nu este singurul scandal la nivel de FRF.

”Pitu e pe listă și Ianis nu e”

Tricolorii au programate primele două meciuri din preliminariile EURO 2024, cu Andorra, pe 25 martie în deplasare, iar pe 28 martie, acasă cu selecționat Belarus.

Gică Hagi s-a arătat deranjat de faptul că Edi Iordănescu a spus că Ianis Hagi este un jucător important pentru echipa națională, și crede că neconvocarea lui dă de înțeles tocmai contrariul.

„Public ne-a comunicat că Ianis e un jucător important pentru el. Nu e nici pe lista preliminară. Probabil că atunci când o să fie în formă foarte bună și nu are ce să facă, atunci o să fie convocat.

E o situație care e foarte clară din punctul meu de vedere. Eu pot să spun că Ianis nu e important pentru echipa națională. Un jucător care a făcut foarte bine înainte să se accidenteze, a jucat bine la echipa națională, nu intră pe listă cât timp este sănătos… Nu intră pe lista preliminară și din punctul meu de vedere pot să zic cu tărie că Ianis nu e important pentru echipa națională.

Pitu e pe listă și Ianis nu e. Zic despre unul de ai mei ca să nu supăr pe nimeni. Ianis a jucat cât Pitu. A demonstrat că poate să facă mai bine decât Pitu în zece minute”, a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

El consideră că ultimele rezultate ale naționale nu ne fac cinste și spune că și meciul cu Andorra se anunță unul dificil. Într-atât a scăzut valoarea fotbalului românesc. Poate de aceea și insistă ca fiul său, un jucător talentat, să facă parte din actual nucleu al naționalei.

”Regele” este simplu – ”Gheorghe Hagi, adică Gică Hagi!”

Tehnicianul constănțenilor dorește să nu mai fie numit ”Rege” cu simplu, Gică Hagi.

„Aş fi cel mai fericit dacă s-ar lua ca atare, opinia lui Gică Hagi. Punct. Să nu mai fiu numit nici Rege, nimic, niciodată. Eu sunt Gheorghe Hagi, adică Gică Hagi!

Când îmi spuneţi pe nume, eu sunt cel mai fericit, nu-mi atribui absolut nimic. Şi cred că am arătat toată viaţa mea că sunt modest, că îi respect pe toţi”, a declarat Gheorghe Hagi, după meciul câștigat duminică, cu Sepsi, conform Orange Sport.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...