EXCLUSIV

Gheorghe Dincă a fost la un pas să fie eliberat din închisoare. Ce a decis instanța în privința încadrării juridice a faptelor de care este acuzat EXCLUSIV

Alexandru Catalan 10.06.2022, 17:29
Gheorghe Dincă a fost la un pas să fie eliberat din închisoare. Ce a decis instanța în privința încadrării juridice a faptelor de care este acuzat EXCLUSIV

Gheorghe Dincă, supranumit și „Monstrul din Caracal”, rămâne închis! Instanța a respins cererea schimbării încadrării juridice a faptelor de care este acuzat în cazul celor două tinere din Caracal dispărute de trei ani.

Gheorghe Dincă rămâne la închisoare

Gheorghe Dincă, cel judecat pentru uciderea tinerelor Alexandrei Măceşanu, 15 ani, şi Luiza Melencu, 18 ani, va rămâne în închisoare, după ce instanța a decis să respingă cererea încadrării juridice a acuzatului.

În mod paradoxal, Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a cerut la finele lunii mai schimbarea încadrării penale a lui Gheorghe Dincă. Potrivit cererii, Dincă ar fi urmat să fie achitat de omor și să fie acuzat de profanare de cadavre. Carmen Obârșanu, avocatul familiei Melencu, afirmă la rândul său că dacă cererea ar fi fost admisă, Gheorghe Dincă ar fi urmat să părăsească închisoarea. Aceeași Carmen Obârșanu susține că nu a mai pomenit în cariera sa juridică un asemenea demers.

„Cererea făcută de avocatul Aurel Moldovan e cu atât mai surprinzătoare din cel puțin două motive. În primul rând el nu este avocatul acuzatului. Pe de altă parte, asemenea tip de cereri se pot face, dar niciodată cerând practic reducerea pedepsei celui acuzat. Mă declar de-a dreptul șocată, deși intuiam că instanța va respinge cererea!”, a declarat Carmen Obârșanu pentru impact.ro.

Gheorghe Dinca a fost la un pas sa fie eliberat din inchisoare
Cazul lui Gheorghe Dinca sau a „Monstrului din Caracal” e inca departe de a fi elucidat de justitie 

Familia Alexandrei Măceșanu spera să determine autoritățile să reia căutările

Ea spune că săptămâna viitoare, probabil la ultimul termen fixat pentru proces, acuzatul Gheorghe Dincă „va face aproape sigur circ pe aceeași chestiune”. În şedinţa din 31 mai judecătoarea de la Tribunalul Olt a respins probele cerute de Dincă, iar familia Măceşanu, prin avocatul său, a cerut ca acesta să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane. Astfel, familia Alexandrei Măceșanu spera să forțeze autoritățile să reia căutările Alexandrei.

La rândul ei, avocatul Carmen Obârșanu spune că dacă această este strategia urmărită de familia Alexandrei, atunci ar fi trebuit să ceară mai întâi anularea certificatului constator al decesului, lucru care însă nu s-a întâmplat.

„Colegul avocat Moldovan a cerut instanței să constate că arderea unui cadavru în butoiul din curtea lui Dincă e foarte greu să fi avut loc. De altfel, și Dincă a cerut și el să se facă experimental arderii unui cadavru de animal  cu o greutate aproximativă a corpului Alexandrei, pentru a dovedi că nu e vinovat de acuzațiile aduse. Însă instanța a respins cererile”, a mai precizat Carmen Obârșanu pentru impact.ro.

Motivul pentru care avocatul familiei Măceșanu a cerut schimbarea încadrării juridice

În 2019, două fete, ambele eleve de liceu, Alexandra Măceşanu și Luiza Melencu, au dispărut fără nicio urmă din Caracal, iar Gheorghe Dincă e cel acuzat că după ce le-ar fi luat cu maşina la autostop, le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, arzându-le apoi trupurile într-un butoi de tablă.

Recent, avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a cerut instanţei schimbarea încadrării juridice a faptelor de care este acuzat Gheorghe Dincă. Motivația sa a constat în faptul că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru în butoi. Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”.

În replică, rudele celei de-a doua fete dispărute au cerut respingerea schimbării încadrării juridice a acuzatului, care se află în spatele gratiilor din iulie 2019. Gheorghe Dincă a încercat până astăzi, de mai multe ori, prin diverse tertipuri, să scape de acuzațiile aduse, ba chiar și de regimul de pușcăriaș.

Urmăriți Impact.ro și pe