Gestul pentru care un șofer a luat 8.000 de euro amendă. Așa ceva se vede foarte rar

Anca Manolica 01.09.2022, 17:26
Gestul pentru care un șofer a luat 8.000 de euro amendă. Așa ceva se vede foarte rar

Caz incredibil petrecut pe o autostradă intens circulată din Italia. Un șofer de naționalitate străină a fost amendat cu suma record de 8.000 de euro și s-a ales cu permisul suspendat, după ce a efectuat o întoarcere periculoasă în formă de U. În ciuda explicațiilor oferite de vinovat, agenții rutieri nu au putut trece cu vederea această încălcare a regulilor de circulație. Cum și-a justificat șoferul fapta.

Un șofer a efectuat o întoarcere în formă de U pe o autostradă intens circulată

Un conducător auto de naționalitate străină s-a ales cu o amendă de 8.000 de euro și cu permisul suspendat după ce a efectuat o întoarcere în formă de U pe autostrada A1 din Italia, a transmis agenția de presă ANSA. Acesta a schimbat sensul de mers în condițiile în care traficul era foarte intens la acea oră.

Toată acțiunea șoferului vinovat a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe autostradă. Imaginile arată cum conducătorul auto, care se afla la volanul unui SUV alb, a schimbat banda de circulație, trecând printr-un spațiu liber al parapetului care separă sensurile de mers. Oprit de polițiști, acesta a oferit o explicație care cât se poate de uluitoare.

Șoferul a efectuat o întoarcere în formă de U pe o autostradă intens circulată din Italia / imagine de pe camerele de supraveghere
Șoferul a efectuat o întoarcere în formă de U pe o autostradă intens circulată din Italia / imagine de pe camerele de supraveghere

Cum s-a justificat în fața polițiștilor

Șoferul a fost identificat de două echipaje de la Poliția Rutieră, unul din Roma și altul din Viterbo, regiunea Lazio. Acestea au intervenit în scurt timp și l-au oprit pe bărbat. Interogat de agenți, el le-a spus că, inițial, a greșit direcția, după care navigatorul mașinii i-a dat indicații să schimbe direcția de mers cât mai repede, lucru pe care l-a și făcut. Dar asta a însemnat să efectueze o manevră interzisă.

Autoritățile italiene nu au putut trece cu vederea o astfel de abatere de la regulile de circulație și au fost nevoiți să îi suspende pe loc permisul de conducere și să îi pună autoturismul sub sechestru administrativ timp de 90 de zile. De asemenea, șoferul s-a ales și cu o amendă colosală de 8.000 de euro.

„În fața acelor imagini, nu avem cuvinte pentru a exprima indignarea celor care, din cauza unui comportament atât de absurd, încă plâng pierderea unei persoane dragi”, a transmis Paolo Maria Pomponio, directorul Serviciului Poliției Rutiere din Italia, potrivit rotalianul.com.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...