Gestul lui Tudor Chirilă a salvat un grup de elevi. Mesaj înduioșător, primit de artist. „Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat”

Stan Filon 30.01.2023, 10:33
Gestul lui Tudor Chirilă a salvat un grup de elevi. Mesaj înduioșător, primit de artist. „Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat”

Tudor Chirilă a dat o mână de ajutor unor elevi aflați la ananghie. Artistul a povestit totul pe o rețea socială, unde a primit și mulțumirile de rigoare de la elevii pe care i-a ajutat. Totul a pornit de la o simplă fotografie pe care liceenii au dorit să o facă cu artistul lor preferat.

Gestul lui Tudor Chirilă a salvat un grup de elevi

Iată ce a scris Tudor Chirilă pe o rețea socială: „Ieri m-au oprit vreo patru, cinci elevi pe stradă să facem o poză. Erau de la Liceul Nicolae Iorga. Ne-am aliniat în cadru, iar ei și-au răsfirat primele patru degete și strigau „paaaatru”, așa, ca un fel de „cheese”. -Ce e aia patru, am întrebat eu, crezând că ratez vreun semn coool cu care ar trebui să fiu la curent.

Am luat patru la informatică pentru că am chiulit! – Cum adică, nu v-a pus absență? V-a dat patru? – Da! -Fără să vă asculte? De ce? – Păi asta ne întrebăm și noi. I-am sfătuit să meargă la direcție să ridice problema unei note obținute fără examinare. Nu păreau convinși că asta va schimba ceva. Le-am spus că lipsa lor de acțiune nu va face decât să valideze această aberație, s-o transforme în practică.

Gestul lui Tudor Chirila a salvat un grup de elevi
Gestul lui Tudor Chirila a salvat un grup de elevi

„Ce lecție oferi, de fapt, acestor copii?”

Nu e ok să chiulești, să ridice primul piatra cel care nu a făcut-o, e lipsă de respect față de școală, față de profesor, față de tine și ține de organizare, responsabilizare, sentimentul de datorie. Dar să amesteci lucrurile de așa manieră încât taxarea unei absențe să afecteze evaluarea obiectivă a cunoștințelor la o materie, mi se pare și mai nasol. Ce lecție oferi, de fapt, acestor copii? În varianta inversă am putea să deducem că dacă ești o loază cu prezență sută la sută e posibil să primești un zece care adunat la celelalte trei note de 4, să zicem, te va ajuta să treci clasa cu o medie rotunjită de 6?

Nu-mi aduc aminte vreodată ca absențele mele să se fi reflectat în altceva decât avertismente, discuții cu părinții sau spectrul scăderii notei la purtare. Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele? Ok, postarea asta are la bază doar mărturia elevilor, dar dacă așa stau lucrurile mi se pare un drum educațional greșit. Desigur, este un caz izolat, veți zice, o scăpare. Din zecile de mii de scăpări răspândite aiurea pe harta țării se construiește eșecul sistemului educațional”, a scris cântărețul.

„Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat”

Tot el a fost cel care a anunțat care a fost deznodământul povețelor sale. Elevii i-au urmat sfatul și au cerut explicații conducerii liceului respectiv pentru nota de 4 primită, în locul unei simple absențe trecute în catalog. Astfel au reușit să scape de nota rușinoasă și nemeritată.

„Am primit un mesaj pe instagram: ”Bună ziua, suntem elevii de la Iorga cu care ați făcut poza. Am vorbit cu domnul director și s-a șters nota de 4! Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat”, a scris Tudor Chirilă, completând: „Nota s-a șters, dar se va schimba mentalitatea?”.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...