Gestul inedit făcut de Mihai Morar, la împlinirea a 40 de ani, l-a dezamăgit pe ÎPS Teodosie: “Este un accident”

Cătălina Burghelea 15.10.2021, 06:35
Gestul inedit făcut de Mihai Morar, la împlinirea a 40 de ani, l-a dezamăgit pe ÎPS Teodosie: “Este un accident”

Cunoscutul prezentator Mihai Morar a făcut un gest cu totul surprinzător, cu ocazia împlinirii a 40 de ani. Schimbarea prefixului a venit la pachet cu o decizie luată în premieră pentru vedetă. Mai exact, Mihai Morar a fost naș de botez pe Zoom. Evenimentul a avut loc în mediul online, o practică nemaiîntâlnită până acum. Decizia lui Morar de a boteza un copil prin Zoom l-a făcut pe ÎPS Teodosie să reacționeze.

Mihai Morar a fost naș de botez pe Zoom

Vedeta Antenei Stars a făcut ceva aparte chiar în ziua în care a împlinit 40 de ani. Mihai Morar a fost naș de botez la un eveniment deosebit, care a avut loc pe Zoom. Înaltul cleric ortodox Teodosie nu aprobă astfel de practici creștine în mediul online, deoarece încalcă Sfintele Canoane ale Bisericii.

Mihai Morar a fost nevoit să vină cu soluții pe ultima sută de metri pentru un botez la care era naș, după ce una dintre fetițele sale gemene a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Imediat vedeta a intrat în izolare acasă, nemaiputând participa fizic la fericitul eveniment creștin.

Gestul a fost făcut chiar de ziua de naștere a celebrului prezentator TV

Celebrul om de radio a preferat să nu le strice prietenilor săi socotelile și să caute alți nași pentru copilul lor, așa că și-a respectat angajamentul făcut și a fost prezent la eveniment, dar pe Zoom. A fost o premieră pentru Mihai Morar, potrivit spuselor sale, care a adăugat că se poate orice în izolare.

„SIMPLU ȘI FAIN. NAȘI DE BOTEZ, ONLINE. ? Am 40 azi, dar n-am mai făcut asta până acum… De ziua mea, am botezat pe ZOOM. Se poate orice în izolare, m-am prins. Dimineață, am lansat cartea de acasă. Iar acum tocmai ce am fost nași de creștinare pentru Aris.

? Mulțumim pentru “conexiune”, @olga_popa_oficial și @claudiuilioiu. Aris, să te ocrotească Sfânta Parascheva, cum l-a ocrotit pe Nașu din ziua în care s-a născut până azi, la 40. ??”, a fost mesajul lui Mihai Morar de pe rețelele de socializare.

Mihai Morar a botezat un copil online
Mihai Morar a botezat un copil online

ÎPS Teodosie nu vede cu ochi buni botezul online

Mihai Morar și soția sa au fost nași de botez online. ÎPS Teodosie a reacționat la gestul vedetei, spunând că o asemenea abordare încalcă Sfintele Canoane ale Bisericii. În realitate, vedeta nu a botezat nimic, pentru că nu a fost fizic în biserică.

„Nu merge așa. Nu e naș. Nu se poate face online. Este o forțare. Aici este un accident, care nu trebuie urmat. Nu este o regulă liturgică. O slujbă se poate face doar în mod direct. Așa ne spun Sfintele Canoane. La oficierea unei taine…nu poți să fii naș dacă nu ești prezent acolo (n.red. în biserică) ca să primești pruncul în brațe și să mărturisești Crezul tot acolo.. că văd că l-a mărturisit (n.red. l-a mărturisit online). Nu a primit pruncul în brațe, nu au fost binecuvântați de către preot în mod direct și nu au dus pruncul să ia Sfânta Împărtășanie. Sunt niște elemente care trebuiau împlinite.”, a declarat ÎPS Teodosie, la emisiunea „Dialog Duhovnicesc”, de la Radio Dobrogea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...