EXCLUSIV

Vedetele pun din nou lacătul pe localuri? Patronii încearcă să se salveze de la faliment. Mihai Morar: ”Din păcate, a scăzut foarte mult numărul turiștilor străini” EXCLUSIV

Carmen Andrei 30.09.2021, 22:41
Vedetele pun din nou lacătul pe localuri? Patronii încearcă să se salveze de la faliment. Mihai Morar: ”Din păcate, a scăzut foarte mult numărul turiștilor străini” EXCLUSIV

Numărul mare de îmbolnăviri Covid-19, înregistat în București, de peste 6 la mie, i-a băgat în alertă pe celebrii patroni de localuri, ceainării și cafenele, fiind la un pas să tragă din nou obloanele. Unii dintre ei practică acum reduceri masive, alții ies la vânzare, pentru a atrage clienții. Mihai Morar, patronul celor trei cafenele, două în București, și una în Cluj, recunoaște că pandemia i-a dat planurile peste cap:

”A mers bine vara asta, dar, din păcate, a scăzut foarte mult numărul turiștilor străini. Acum așteptăm să fim anunțați ce vom mai face, dacă închidem sau nu!”, ne-a declarat el, în exclusivitate pentru impact.ro.

Mihai Morar: ”Din păcate, a scăzut foarte mult numărul turiștilor străini”

Mihai Morar, de la Radio Zu, care deține trei cafenele, două în București și una în Cluj, are mari emoții. Se teme să nu închidă din nou localurile. Contactat de reporterii impact.ro, celebrul patron ne-a declarat: ”Nu e încă închis nimic. Nu știu ce să zic in clipa asta. Așteptam și noi să vedem ce ne spun”.

Mihai susține că, în vară, când lucrurile se mai liniștiseră, afacerea i-a mers binișor: ”Da, a mers bine vara asta, dar, din păcate, a scăzut foarte mult numărul turiștilor străini. Vin, în schimb, mulți oameni din toată țara, ca să bea cafea la Emozia”.

Vedetele pun din nou lacatul pe localuri? Patronii incearca sa se salveze de la faliment. Mihai Morar: ”Din pacate, a scazut foarte mult numarul turistilor straini” EXCLUSIV
Mihai Morar

Mihai Morar prepară adesea cafeaua clienților: ”Le mulțumesc celor care au trecut pe la noi!”

Mihai Morar este văzut adesea în localurile lui, pregătind cafeaua sau stând la povești alături de clienții fideli: ”Am lucrat și eu, am preparat cafeaua”, a mai adăugat fostul prezentator al emisiunii ”Răi, dar buni” (Antena Stars).

El a postat pe contul de Facebook un mesaj de suflet pentru cei care i-au călcat pragul cochetei cafenele: ”Le mulțumesc tuturor oamenilor faini care au trecut azi pe la noi și am avut onoarea să îi servesc cu o cafea bună. Tare mult mi-a plăcut să fac ce-mi place în ultima mea zi din vacanța mare”.

Mihai Morar ne-a dezvăluit și de unde se aprovizionează cu celebra cafea: ”Iau cafele produse de microferme, știm numele fermierului, doar cafea de specialitate (doar cafea arabica, notată cu peste 80 de puncte). Cel mai des, din Columbia, Brazilia, Ethiopia, dar și din Indonezia”.

Călin Goia, patronul ceainăriei din Piața Amzei: ”Pandemia a trecut ca un tsunami. A ras totul”

Și vestitul Gălin Goia se străduiește să țină pe linia de plutire afacerea sa, Ceainăria  „Camera din față”, din zona Piața Romană. Pe conturile sale de Facebook, solistul promovează reduceri masive, de 50% , la pungile de cafea și de ceai.

Iar într-un interviu oferit pentru life.ro, solistul trupei ”Voltaj” a povestit despre situația delicată în care se află: ”Pandemia a trecut ca un tsunami. A ras totul. Noi sperăm din tot sufletul că, după mai bine de 8 ani, vom reuși să mergem înainte, deși este o perioadă foarte grea și suntem într-un moment critic. Sperăm să-l putem depăși și să ne vedem la întâlniri și peste 2 sau 5 ani”.

Mugur Mihăescu, patronul celor trei localuri din Centrul Vechi, are pagubă de peste un milion de euro

Actorul grupului umoristic ”Vacanța Mare” a ajuns la fundul sacului, în pandemie, cele trei localuri ale sale din Centrul Vechi înregistrând vara asta câștiguri doar cât să țină afacerea pe linia de plutire.

Mugur Mihăescu ne declara, pentru impact.ro, în primăvară, că a pierdut mai mult de 1,5 milioane de euro, în pandemie, ca urmare a efectelor regulilor de protecţie sanitare impuse de autorităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe