Gestul banal pentru ca frigiderul să consume mai puțin curent. Mulți români nici nu s-ar gândi vreodată la asta

Anca Manolica 27.09.2022, 16:13
Gestul banal pentru ca frigiderul să consume mai puțin curent. Mulți români nici nu s-ar gândi vreodată la asta

Frigiderul este aparatul electrocasnic care consumă cea mai multă energie în casa noastră, absorbind în medie 31% din cheltuielile totale, deoarece este mereu conectat la priză. Pentru aceasta, venim în sprijinul tău cu unele recomandări pentru a economisi energie și, prin urmare, pentru a obține un preț bun la factura de electricitate. Iată ce ar trebui să faci de acum.

Sfaturi pentru a economisi energie cu frigiderul

Dintre toate aparatele electrice pe care le avem în acasă, frigiderul este cel mai important când vine vorba de consumul de energie. Deși există și altele mult mai puternice, cum ar fi uscătorul de păr, spre deosebire de acesta din urmă, frigiderul rămâne în permanență conectat la priză, ceea ce face ca aproape o treime din factura de electricitate să-i fie atribuită.

OCU oferă unele dintre cele mai interesante chei pentru economisirea energiei cu ajutorul frigiderului. De la instalația în sine până la utilizarea zilnică, curățenia sau plasarea alimentelor, toate acestea au o influență asupra facturii pe care o primești la sfârșitul lunii. Iată câteva sfaturi importante pentru economisirea energiei, potrivit businessinsider.es.

De ce să ții cont de acum înainte

  • Instalează frigiderul în mod corespunzător, departe de locurile însorite sau de sursele de căldură, cum ar fi caloriferul sau cuptorul, deoarece în apropierea acestor aparate trebuie să folosească mai multă energie pentru a se răci.
  • Nu lipi niciodată frigiderul de perete, lasă câțiva centimetri de spațiu liber pentru a putea circula suficient aer în jurul frigiderului.
  • Ține frigiderul la o temperatură adecvată. Se recomandă 5°C la frigider și -18°C la congelator pentru a conserva majoritatea alimentelor.
Organizare alimente în frigider
Organizare alimente în frigider
  • Nu ține ușa deschisă dacă nu este nevoie. De fiecare dată când faci acest lucru, temperatura din interior crește, iar aparatul trebuie să folosească mai multă energie pentru a reveni la temperatura setată.
  • Curăță regulat praful din spatele frigiderului, deoarece acesta „respiră”.
  • Dezgheață interiorul congelatorului din când în când. Doar 3 milimetri de îngheț pe pereții congelatorului cresc consumul cu 30%.
  • Dacă apare gheață după curățare, verifică garnitura etanșă de pe ușa congelatorului, care ar putea fi ruptă.
  • Golește, curăță și scoate frigiderul din priză dacă pleci în vacanță pentru o perioadă lungă de timp, consumând în prealabil toate alimentele din el.
  • Organizează bine alimentele în interiorul frigiderului, fără a le comprima.
  • Utilizează eficient fiecare compartiment. În sertarele speciale de 0 grade, pune acele alimente care au nevoie de cel mai mult frig, cum ar fi peștele sau carnea proaspătă.
  • Este important ca congelatorul să aibă 4 stele, un parametru care definește acele aparate care ating temperaturi între -18ºC și -24ºC.
  • Nu pune niciodată alimente fierbinți în frigider sau în congelator. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
  • Alege un model eficient din punct de vedere energetic, cât mai aproape de litera A.

Consumul unui frigider variază de la 500 Wh în 24 de ore la 1.100 Wh pe zi la cele mai mari modele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...