Gest înduioșător făcut de un preot din Techirghiol. A construit un adăpost pentru copii şi mame aflate în dificultate iar acum are primii oaspeţi

Elena Avramescu 13.09.2021, 10:51
Gest înduioșător făcut de un preot din Techirghiol. A construit un adăpost pentru copii şi mame aflate în dificultate iar acum are primii oaspeţi

Este vorba despre preotul Claudiu Banu, care a reușit să ridice la Techirghiol un adăpost pentru copii şi mame aflate în dificultate. Acum a făcut marele anunț, spunând că deja are primii oaspeţi.

Adăpost pentru copii şi mame aflate în dificultate în Techirghiol

Dragii mei, Aşezământul „Sfântul Arsenie cel Mare”, cel mai important proiect social-filantropic din Parohia noastră, a devenit o casă primitoare pentru semenii noştri mai puţin norocoşi. Astă seară am cinat împreună cu cei protejaţi din acest Aşezământ, care deja numesc locul „ACASĂ”, Aşezământul Bisericii de lemn din Parc Tăbăcărie devenind noua lor casă. Miercuri aşteptăm încă o mămică cu două fetiţe de 6 şi respectiv 8 ani ce au nevoie de protecţia noastră, a spus preotul Claudiu Banu, potrivit Adevărul.

Costurile acestui adăpost s-au ridicat la 420.000 de euro, iar construcția a fost ridicată în 2015. La acel moment, foarte puţini oameni au crezut în visul preotului, care a copilărit la mănăstirea unde a fost duhovnic Arsenie Papacioc şi care în prezent slujeşte la Parohia Sfânta Mina.

Cu toate acestea, preotul a continuat să spere că proiectul său, știind că va fi dus la bun sfârşit. Astfel că odată finalizată construcţia şi utilată, încă se găsesc destui care pun la îndoială destinaţia centrului.

Adapost pentru copii si mame aflate in dificultate in Techirghiol
Preotul Claudiu Banu

Mi-au zis unii: «Părinte, ăsta este hotel de cinci stele», dar întotdeauna cârcotaşii s-au dat eroi şi judecători după taste. Noi vom păstra destinaţia pentru care a fost construit: aceea de a ajuta mame şi copii, a mai spus acesta.

În acest sens, complexul cuprinde nouă garsoniere, trei apartamente cu câte două camere fiecare, cu baia adiacentă, living de 150 metri pătraţi, spaţiu joacă pe perioada iernii, bucătărie, sală de mese, sală de studii, cabinet medical, magazin de alimente, spaţii tehnice, terasă exterioară la parter pentru luat masa în timpul verii și trei terase extra pe acoperiş unde copiii se vor juca vara. În plus, scopul nu este acela de a umple centrul, ci de a trata fiecare caz în parte şi de a reintegra oamenii în societate, conform spuselui părintelui.

Nu mi-am propus să umplu centrul, pentru că acest lucru îl pot face într-o zi. Aici nu va fi un loc unde cei care sunt în dificultate să doarmă, să mănânce şi apoi să plece. Aici, vom trata fiecare caz în parte şi vom ajuta femeile să se reintegreze în societate (…) Spre exemplu, spune părintele, dacă sunt certuri în familie, noi vom încerca să-i împăcăm pe cei doi soţi, intenţia noastră nu este să o scoatem pe mamă din cămin, a spus Claudiu Banu în încheiere.

Adapost pentru copii si mame aflate in dificultate in Techirghiol
Adapost pentru copii si mame aflate in dificultate in Techirghiol
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...