Gest aiuritor făcut de polițistul care a lovit două fetițe cu mașina. Unde a ajuns să se ascundă

Ioana Bucur 13.01.2022, 18:14
Gest aiuritor făcut de polițistul care a lovit două fetițe cu mașina. Unde a ajuns să se ascundă

Scene cumplite în București, joi după-amiază. Două copile, în vârstă de 11 și 13 ani, au fost lovite de o mașină a poliției în timp ce traversau strada. Medicii au intervenit de urgență, însă, din nefericire, una dintre ele nu a mai putut fi salvată. Martorii cumplitului accident au dezvăluit gestul aiuritor făcut de polițistul care era la volanul autospecialei. Unde s-a ascuns omul legii imediat după incident.

Două fetițe, lovite de o mașină a poliției în timp ce traversau strada

S-a dat alarma în București, joi, în jurul prânzului. Două copile au fost lovite de o mașină a poliției în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei. Din primele informații, se pare că autospeciala ar fi avut semnalele luminoase în funcțiune.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.

Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, a transmis Poliţia Capitalei.

La locul accidentului au fost trimise de urgență trei ambulanțe SMURD. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical, copila de 13 ani nu a putut fi salvată, find declarat decesul.

Gest aiuritor făcut de polițistul care a lovit două fetițe cu mașina

Cea de-a doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, fiind transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

„Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Ce ar fi făcut polițistul imediat după accident

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns:

„Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul.”

Martorii accidentului din Sectorul 1 al Capitalei susțin că polițistul care a lovit două fetițe cu mașina a făcut un gest bizar imediat după incident. Potrivit acestora, el s-ar fi ascuns în spatele unui tomberon și s-ar fi schimbat.

Urmăriți Impact.ro și pe