Germania vrea să se retragă de pe Twitter din cauza lui Elon Musk. Reacțiile din toată lumea la tranzacția anului

Mihnea Tălău 29.10.2022, 11:06
Germania vrea să se retragă de pe Twitter din cauza lui Elon Musk. Reacțiile din toată lumea la tranzacția anului

Guvernul german va analiza dacă mai dorește să fie prezent pe Twitter  în urma preluării de către cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a declarat vineri seara un purtător de cuvânt de la Berlin.

”Ne punem întrebarea dacă mai vrem sau nu să avem o prezență pe platformă”

Musk a finalizat joi achiziția de 44 de miliarde de dolari a influentei platforme de socializare și a semnalat dorința sa de a vedea compania având mai puține limite în ceea ce privește conținutul care poate fi postat.

Twitter este de o importanță deosebită din cauza impactului său asupra publicului german, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Vom monitoriza posibilele modificări ale platformei în următoarele săptămâni și luni și apoi vom trage propriile concluzii. Concluziile ar putea fi, de asemenea, să ne punem întrebarea dacă mai vrem sau nu să avem o prezență pe platformă”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că comentariile sale nu au fost concepute ca o amenințare, scrie Reuters.

De asemenea, autoritățile europene de reglementare au reiterat avertismentele din trecut că, sub conducerea lui Musk, Twitter trebuie să respecte în continuare Legea serviciilor digitale din regiune, care impune amenzi mari companiilor dacă nu controlează conținutul ilegal.

Elon Musk a invins. A reusit sa cumpere compania Twitter
Twitter

”Pasărea a fost eliberată”

Elon Musk a preluat controlul asupra Twitter Inc, concediind directori de top.

„Pasărea a fost eliberată”, a scris el pe Twitter după ce a finalizat joi achiziția de 44 de miliarde de dolari, făcând referire la logo-ul păsării Twitter, într-un aparent semn al dorinței sale de a vedea compania având mai puține limite în ceea ce privește conținutul care poate fi postat.

Autointitulat absolutist al libertății de exprimare, Musk a mai spus, însă, că vrea să împiedice ca platforma să devină o cameră de ecou pentru ură și diviziune.

Printre alte obiective se numără dorința de a „învinge” roboții de spam pe Twitter și de a face public algoritmii care determină modul în care conținutul este prezentat utilizatorilor săi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...