Germania, noi condiţii de intrare în ţară. Ce trebuie să prezinte turiştii la vamă

Iancu Andreea 01.08.2021, 17:55
Germania, noi condiţii de intrare în ţară. Ce trebuie să prezinte turiştii la vamă

În contextul creșterii numărului de infectări în mai multe state din Europa, Germania a anunțat noi condiții de intrare în țară. Turiștii, care aleg să intre în statul german vor trebui să respecte o serie de reguli, potrivit informării emise de către Ministerul Afacerilor Externe din România. La vamă, românii vor fi controlați și le se va impune prezentarea mai multor acte. O veste bună o reprezintă însă faptul că acestea pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic.

Ce noi condiții de intrare în Germania au fost impuse la vamă

Autoritățile germane au anunțat noi condiții de intrare în Germania, după ce pandemia de Covid-19 pare să revină cu un nou val de infectări în mai multe țări ale lumii. Astfel, măsurile impuse la vamă, în Republica Federală Germania, specifică faptul că persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul țării o dovadă de vaccinare împotriva Covid-19, de trecere prin boală sau un rezultat negativ la testarea pentru SARS CoV-2.

Conform informațiilor publicate de către autoritățile germane, documentele pot fi prezentate atât pe hârtie cât și în format electronic, însă acestea trebuie redactate în una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Aceste noi reguli se aplică indiferent de calea de acces pe teritoriul german, fie că este vorba despre modalitatea aeriană, terestră sau navală.

Germania a anunțat noi condiții de intrare în țară
Germania a anunțat noi condiții de intrare în țară

Noile reguli la intrarea în statul german

Pentru ca intrarea în Germania să fie aprobată, este nevoie ca cetățenii de peste 12 ani să prezinte dovada vaccinării, cu o schemă completă de imunizare cu un vaccin aprobat la nivelul Uniunii Europene, de la care au trecut cel puțin 14 zile de al administrarea ultimei doze. În cazul în care cetățeanul a trecut prin boală, dovada infectării cu SARS-CoV-2 și a vindecării se face în baza unui test de laborator, cu cel puțin 28 de zile, cu cel mult 6 luni înainte de intrarea în Germania.

Pentru cei care pătrund pe teritoriul german în baza unei dovezi de testare pentru SARS-CoV-2, testul negativ de tip PCR trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Germania. În privința testului antigen, acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de ajungerea la vama germană. Având în vedere că situația epidemiologică este în permanentă dinamică, MAE recomandă românilor să se informeze înainte unei deplasări, consultând site-ul instituției române, dar și pe cele ale statelor în care urmează să ajungă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...