Germania mobilizează 12.000 de soldați. Ce misiune vor avea aceștia

Beatrice Dumitru 14.11.2021, 11:49
Germania mobilizează 12.000 de soldați. Ce misiune vor avea aceștia

Germania a înregistrat zilele trecute cel mai mare număr de cazuri de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. De aceea, autorițățile se așteaptă ca situația pandemică să escaladeze și pregătesc noi măsuri pentru a veni în ajutorul serviciilor de sănătate. „Sunt foarte îngrijorată”, le-a transmis Angela Merkel cetățenilor.

Germania mobilizează armata

În condițiile în care Germania raportează cifre record de infectări cu SARS-CoV-2, Angela Merkel a făcut apel la populație să se vaccineze. Rata de incidență la șapte zile a crescut la cel mai înalt nivel de când a început pandemia, 277,4 la 100.000 de locuitori.

Ne așteaptă săptămâni dificile și, după cum vedeți, sunt foarte îngrijorată”, a spus Angela Merkel.

Pentru a ajuta serviciile de sănătate, Germania se pregătește să mobilizeze armata, iar până la Crăciun aproape 12.000 de soldați vor fi pregătiți pentru a ajuta clinicile și departamentele de sănătate suprasolicitate, notează Der Spiegel. Printre misiunile lor se numără administrarea de doze suplimentare de vaccin şi efectuarea testelor în aziluri şi spitale.

Germania mobilizează 12.000 de soldați. Ce misiune vor avea aceștia
Germania mobilizează soldații în lupta cu pandemia de Covid-19.

Potrivit autorităților, 6.000 de soldați ar trebui să fie pregătiți până la sfârșitul lunii noiembrie și 12.000 până la Crăciun. În Germania, în fazele critice al pandemiei, din iarna lui 2020 și până în primăvara lui 2021, au fost dislocați puțin peste 10.000 de soldați.

Germania, număr record de cazuri de coronavirus

La fel ca toată Europa și Germania este lovită de valul patru al pandemie și bate record după record la numărul cazurilor de Covid. A raportat aproape 40.000 de infectări într-o sigură zi, cele mai multe din martie 2020 și până acum.

Institutul Robert Koch a raportat, în total, 4.844.054 de infectări cu coronavirus în Germania, de la izbucnirea pandemiei, în timp ce rata de vaccinare a ajuns la aproximativ 67%, persoane vaccinate cu schemă completă.

La nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei după primul caz apărut în China, la Wuhan, în decembrie 2019, s-au înregistrat peste 252 milioane de cazuri de Covid-19 și peste cinci milioane de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...