George Burcea şi-a primit sentinţa. Amenda uriaşă pe care o are de plată fostul soţ al Andreei Bălan după ce a condus sub influenţa substanţelor interzise

Andra Daoud, Paul Dobrescu 25.01.2022, 14:00
George Burcea şi-a primit sentinţa. Amenda uriaşă pe care o are de plată fostul soţ al Andreei Bălan după ce a condus sub influenţa substanţelor interzise

La aproape doi ani de când a fost prins de polițiști conducând sub influența substanțelor interzise, George Burcea și-a aflat sentința. Dosarul fostului soț al Andreei Bălan se judeca în instanță de ceva timp, fiind condamnat de Judecătoria Buftea. Acum, magistrații au dat verdictul, iar actorul are de plătit o amendă consistentă.

George Burcea și-a primit sentința

Pe 21 februarie 2020, George Burcea era oprit în trafic de agenții de la Rutieră, în apropierea casei Andreei Bălan, acolo unde actorul încă locuia alături de artistă și cele două fetițe ale lor. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor interzise. După judecarea dosarului, magistrații au decis că actorul trebuie să plătească o amendă consistentă.

Pentru faptul că a fost prins în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise, George Burcea va trebui să scoată din buzunar 16.000 de lei. În cazul în care nu achită amenda, actorul riscă să ajungă după gratii pentru un an de zile. În plus, judecătorii au decis să îi suspende dreptul de a conduce timp de un an. Decizia nu este definitivă, iar actorul are la dispoziție 10 zile să o conteste.

În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, se arată în motivarea instanței de la Buftea.

În cazul în care actorul nu decide să conteste măsura stabilită de judecători și decizia rămâne definitivă, el are la dispoziție 3 luni pentru a plăti amenda. În condițiile în care se află în imposibilitatea de a plăti integral suma, el poate cere judecătorului să plătească eșalonat, în rate lunare, dar nu pe o perioadă mai mare de 2 ani.

George Burcea şi-a primit sentinţa. Amenda uriaşă pe care o are de plată fostul soţ al Andreei Bălan după ce a condus sub influenţa substanţelor interzise
George Burcea este, în prezent, într-o relație cu Viviana Sposub

Ce a spus George Burcea despre acel episod

Deși a evitat mult timp să discute despre acel episod, George Burcea a dat cărțile pe față la un moment dat și a vorbit despre dosarul în care era implicat. El și-a acuzat fosta soție că ar fi orchestrat oprirea lui în trafic, pentru că era la o distanță mică de casă și crede că oamenii legii au primit un pont legat de faptul că a consumat substanțe interzise înainte să se urce la volan.

Episodul cu stupefiante, da, a fost real! S-a întâmplat o singură dată și da, îl regret! A fost o perioadă destul de dificilă pentru mine. Acel lucru nu s-a mai repetat, acum sunt în tot felul de teste și alte lucruri. Îmi pare rău ca s-a ajuns atunci în acel punct. Cu siguranță, a fost nevoie să se întâmple, viața avea să îmi dea o lecție.

Cu siguranță, foarte mulți oameni recurg la astfel de gesturi când se simt singuri, abandonați, singuri într-o problemă. Da, m-am simțit abandonat și de asta m-am dus într-o altă zonă. De asta am avut o scăpare”, spunea actorul toamna trecută, în emisiunea onlinea „În oglindă”.

După episodul acela, George Burcea și Andreea Bălan au ales să divorțeze. Fetițele au rămas în grija mamei lor, pe care acum actorul o acuză că nu l-ar lăsa să le vadă conform programului stabilit.

Urmăriți Impact.ro și pe