Gazpacho, în loc de Gestapo. Gafa unei parlamentare a devenit virală pe internet Video

Cătălina Burghelea 10.02.2022, 12:56
Gazpacho, în loc de Gestapo. Gafa unei parlamentare a devenit virală pe internet Video

O parlamentară a devenit ținta glumelor și a ironiilor pe rețelele sociale, după ce a a făcut o gafă uriașă. În loc să se refere la Gestapo, poliţia secretă oficială a Germaniei naziste, a spus o „politică de gazpacho”, termen ce definește o supă rece făcută din legume crude şi amestecate, specifică bucătăriei spaniole. Declarația oficialului s-a viralizat imediat pe internet.

Gafa făcută de o politiciană, vedetă pe rețelele sociale

Parlamentara republicană Marjorie Taylor Greene, susţinătoare fermă a fostului preşedinte american Donald Trump, s-a făcut de râs, miercuri, din cauză că a acuzat-o pe preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, că duce o „politică de gazpacho”, vrând să se refere, de fapt, la Gestapo, poliţia secretă oficială a Germaniei naziste. Prima denumire – gazpacho – este o supă rece din legume crude şi amestecate, specifică bucătăriei spaniole.

A vrut să spună gestapo, dar i-a ieșit gazpacho

Probabil că republicana și-ar dori să poată anula gafa groaznică de miercuri. Într-un interviu la One America News, controversatul congresman american a încurcat supa de roșii rece cu poliția secretă nazistă. În scurt timp, a fost pusă la zid de utilizatorii de Twitter.

Greene a vrut să condamne ancheta în curs de desfășurare a Comitetului Selectat al Camerei cu privire la revolta din Capitoliu din 6 ianuarie 2021. Aceasta a făcut acuzații la adresa președintelui Camerei, Nancy Pelosi, și a „politicii ei gazpacho”. Parlamentara a comparat mai întâi „închisoarea DC” cu „gulagul DC”, înainte de a se revolta împotriva lui Nancy Pelosi și a „polițicii sale gazpacho”.

„Nu numai că avem închisoarea DC, care este gulagul DC”, a spus Greene la One America News.

„Nancy Pelosi duce o politică de gazpacho, spionând membrii Congresului, spionând activitatea noastră legislativă, spionându-ne angajaţii şi spionându-i pe cetăţenii care vin să stea de vorbă cu noi”, a spus reprezentanta Georgiei într-un interviu acordat unei platforme de sprijin pentru Donald Trump.

Foto Facebook
Foto Facebook

Parlamentara a devenit ținta ironiilor pe Twitter

Interesant este că Marjorie Taylor Greene și-a continuat interviul fără să-şi dea seama de eroarea făcută. Declarațiile sale au ajuns faimoase pe rețelele sociale, iar celebrul bucătar american de origine spaniolă Jose Andres a glumit pe Twitter, insistând că el însuşi a creat „politica de gazpacho” în 1993, pentru ca „nimeni să nu pună sos Tabasco, ardei iute şi alte ciudăţenii” în supa rece. Gafa s-a răspândit pe Twitter și a stârnit mai multe glume, multe dintre ele invocând gluma „Soup Nazi” a lui Seinfeld.

Un utilizator a glumit: „Suntem cu toții pentru Poliția Gazpacho. Este supa mea preferată și, la naiba, cineva trebuie să elimine toate versiunile proaste”.

Reacția lui Marjorie Taylor Greene, după ce și-a dat seama că a făcut o greșeală de exprimare

Purtătorul de cuvânt al republicanei, Nick Dyer, a transmis următoarea replică a lui Greene: „Fără ciorbă pentru cei care spionează ilegal membrii Congresului, dar vor fi aruncați în gulag”.

Totuși, nu este pentru prima dată când Taylor Greene face referiri la nazism. Anul trecut, politiciana americană a creat controverse după ce a comparat măsurile sanitare anti-coronavirus, precum obligaţia de a purta mască de protecție în Congresul SUA, cu ororile Holocaustului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...