Gata, vremea schimbă foaia. Temperaturile scad brusc în toată ţara. Unde ninge în weekend

Stan Filon 11.02.2022, 20:33
Gata, vremea schimbă foaia. Temperaturile scad brusc în toată ţara. Unde ninge în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru weekendul 12-13 februarie. Astfel, am aflat că vremea schimbă din nou foaia! După temperaturi demne de zile de primăvară autentică, iată că vremea intră într-un proces de răcire. Meteorologii anunță că schimbarea va fi vizibil începând chiar din prima zi de weekend.

Vremea se schimbă în weekend

Meteorologii ANM au emis prognoza meteorologică valabilă pentru zilele de weekend, iar veștile nu sunt chiar cele mai bune. După zile întregi de temperaturi demne de primăvară, iată că vremea schimbă din nou foaia. Schimbaea va veni de sâmbătă, când vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi la începutul intervalului îndeosebi în nord. Acest val de aer rece se va întinde mai apoi spre nord-est şi centru, apoi în toate regiunile.

Meteorologii spun că vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, dar local şi temporar şi în estul, sudul şi centrul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova şi sudul Banatului. Maximele se vor încadra în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12…-10 grade în depresiuni şi 0 grade pe litoral. La munte va ninge.

Vremea se schimba in weekend
Vremea se schimba in weekend

Prognoza meteo pentru duminică, 13 februarie 2022

Ușor dar sigur, temperaturile vor deveni duminică unele normale pentru această perioadă din an, în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări mai persistente în sud şi sud-vest şi temporare în restul zonelor şi vor fi precipitaţii mixte în sudul Banatului şi vestul Olteniei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în estul teritoriului. Maximeleanunțate de meteorologii ANM se vor încadra în general între 1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiuni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...