Gata cu primăvara. Vremea se schimbă din nou. Când se întorc ploile în România

Ioana Bucur 11.04.2021, 22:50
Gata cu primăvara. Vremea se schimbă din nou. Când se întorc ploile în România

Cei care au sperat că primăvara a venit, în sfârșit, vor avea parte de o surpriză neplăcută, în doar câteva zile. Meteorologii anunță că vremea se schimbă din nou. Când se întorc ploile în România.

Vremea se schimbă din nou

Vremea se schimbă din nou, demonstrând că orice „minune” durează doar trei zile. Potrivit meteorologilor, tendința de creștere a temperaturilor va continua în următoarele 48 de ore, atingându-se valori normale pentru această perioadă a anului, însă, începând de miercuri, situația se va schimba. Duminică, oamenii din cele mai multe zone ale țării s-au bucurat de o zi de primăvară în toată regula. Valorile maxime înregistrare în ultima zi de weekend s-au situat, în general, între 13 și 20 de grade Celsius, în timp ce minimele s-au încadrat în intervalul -2 și 8 grade.

Luni, vremea se va menține predominant frumoasă, în toată țara, maximele termice depășind normalul pentru această perioadă. Cerul va fi variabil regiunile de vest și nord-vest, fiind predominant senin în rest. Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare  în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 13 – 15 grade, pe litoral, și vor urca până la 22 de grade Celsius în regiunile vestice. Valorile minime, în schimb, vor fi cuprinse între unu și 11 grade. În depresiunile din estul Transilvaniei, termometrele ar putea arăta și -3 grade, unde vor fi și condiții ce vor favoriza formarea brumei.

În București, vremea se va menține frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi situată între trei și cinci grade.

Meteorologii aduc vesti rele. Ce se intampla cu vremea de 1 Mai si de Paste
Meteorologii aduc vesti rele

Când se întorc ploile în România

Exceptând regiunile din vestul țării, și ziua de marți va aduce vreme de primăvară, cu maxime ce depășesc normalul pentru mijlocului lunii aprilie. În vest, în schimb, se anunță temperaturi apropiate de mediile multianuale. Înnorări temporar accentuate, averse moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice își vor face apariția, spre orele după-amiezii, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul Munteniei și în cea mai mare parte a Transilvaniei. În restul țării, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar pe arii restrânse se vor semnala ploi de intensitate slabă. În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul episoadelor de ploaie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade. Marți, bucureștenii se vor bucura de vreme mai caldă decât normalul pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul nopții, când se vor semnala averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Vremea se schimbă din nou, miercuri. Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire accentuată, mai cu seamă în regiunile intracarpatice, unde temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-estice, ploile vor avea și caracter de aversă, iar trecător se pot semnala și descărcări electrice. Se vor semnala și ninsori, în zonele montane, iar în nord și centru, în cursul nopții se vor semnala precipitații mixte.

„La București, miercuri, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, vor fi intervale în care va ploua mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade”, a anunțat ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...