România, sub cod galben de ninsori și frig. Vremea o ia razna din nou

Iancu Andreea 06.04.2021, 13:27
România, sub cod galben de ninsori și frig. Vremea o ia razna din nou

Iarna pare să nu se lase dusă, chiar dacă în calendar tocmai am intrat în luna aprilie. Specialiștii în meteorologie au emis un cod galben de ninsori și frig pentru unele regiuni ale țării. Din păcate, cei care așteptau venirea temperaturilor pozitive, vor avea de așteptat pentru că și valorile indicate de termometre vor indica grade Celsius cu mult sub media normală.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă, în România. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și frig

Mai multe regiuni din România vor fi amenințate de un cod galben de ninsori și frig, emis de către specialiștii ANM în zilele următoare. Astfel, potrivit datelor înregistrate de Administrația Națională de Meteorologie, ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului vor începe să își facă simțită prezența începând de marți, ora 23:00, până miercuri, ora 18:00. În acest interval, ninsorile se vor remarca în special în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, dar și la munte, în Carpații Meridionali și Orientali. De asemenea, vântul va atinge viteze de 50-60 de km/h, în timp ce la altitudini mai mari, de peste 1500 m, rafalele vor ajunge și la 80-90 km/h. În aceste zone, vizibilitatea va fi redusă sub 100 m din pricina ninsorii viscolite și a zăpezii spulberate de vânt.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo de vreme rece, ninsori și vânt. Aceasta este valabilă începând de marți, ora 21:00, până joi, ora 10:00. Așadar, de marți noapte (6 aprilie), în zonele sud-vestice, în centrul și în nord-estul țării, dar și în zonele montane și deluroase, precipitațiile predominante vor fi cele sub formă de ninsoare. Cantitatea de precipitații se va situa în jurul valorilor de 15-20 l/mp, existând posibilitatea să se depună strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, viteza înregistrată în general fiind de 45-55 km/h, în timp ce la munte vântul va atinge și 70 km/h.

Ce temperaturi sunt așteptate în București foto - Pexels
Ce temperaturi sunt așteptate în București
foto – Pexels

Temperaturile scad considerabil pentru această perioadă. Cum va fi vremea în București

Mercurul termometrelor va indica valori extrem de mici pentru această perioadă, temperaturile minime fiind în mare majoritate negative. Totodată, sunt anunțate precipitații mixte, însă slabe din punct de vedere cantitativ, în special marți, 6 aprilie, în regiunile nord-vestice. Vremea se va păstra extrem de rece până sâmbătă, 10 aprilie, noaptea și dimineața, local, semnalându-se brumă. Pe de altă parte, Capitala beneficiază de o prognoză specială emisă de specialiștii ANM, în următoarele zile. Temperaturile așteptate ajung chiar și la valori negative.

Meteorologii au anunțat că vremea extrem de rece va fi remarcată și în București, în intervalul 6-8 aprilie. Astfel, începând de marți, ora 21:00, până miercuri dimineața, la ora 9:00, se vor înregistra ploi slabe și vânt slab spre moderat. De asemenea, minimele anunțate de specialiști ajung la 3-6 grade Celsius. Însă acest val de răcire nu ia sfârșit. Începând de miercuri, ora 9:00, până joi, ora 10:00, vremea se va mai răci, devenind neașteptat de rece pentru această perioadă. Maximele atinse vor ajunge la 7-9 grade Celsius, în timp ce minimele anunțate vor fi în jurul valorilor de -2-0 grade Celsius. În București va ploua, iar vântul va bate cu aproximativ 45-55 km/h. De asemenea, sunt semnalate condiții de ceață și brumă.