Gafa pe care a făcut-o Boris Johnson la primul discurs în parlamentul de la Londra. Cum l-a invocat pe Vladimir Putin

Ana Anitoiu 23.09.2022, 15:26
Gafa pe care a făcut-o Boris Johnson la primul discurs în parlamentul de la Londra. Cum l-a invocat pe Vladimir Putin

Boris Johnson a făcut o gafă în timp ce a susținut primul său discurs în parlamentul de la Londra. Fostul prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord l-a invocat pe liderul rus Vladimir Putin din greșeală.

Ce gafă a făcut Boris Johnson

Boris Johnson a vorbit în Camera Comunelor, unde a vrut să îi aducă un omagiu lui Volodimir Zelenski, dar în loc să pronunțe numele președintelui Ucrainei, l-a spus pe cel al liderului rus Vladimir Putin. Deputații au râs de gafa fostului prim-ministru britanic.

„Mulţumesc, de asemenea, pentru leadershipul care inspiră al lui Vladimir Putin”, a declarat Boris Johnson, în prima sa intervenție în calitate de deputat. Dându-și seama de gafa pe care a făcut-o, fostul prim-ministru britanic s-a corectat: „Leadershipul care inspiră al lui Volodimir Zelenski”.

Gafa pe care a facut-o Boris Johnson la primul discurs in parlamentul de la Londra
Boris Johnson

Boris Johnson le-a cerut scuze deputaților

Fostul prim-ministru le-a cerut scuze deputaților. Vizibil distras, Boris Johnson s-a împotmolit în discursul său, în timp ce încerca să laude Forţele armate ale Ucrainei, precum şi sprijinul pe care Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord i l-a oferit țării în care Vladimir Putin a declanșat un război, la data de 24 februarie.

„Sunt mândru că ofer… Felicit, pentru a-l felicita pe onorabilul meu prieten pentru felul în care descrie activitatea Forţelor armate britanice, armamentul pe care-l trimitem. Eroismul Forţelor armate ucrainene, mulţumită, în parte, armamentului pe care suntem mândri să le oferim…”, a spus Boris Johnson.

„Iertaţi-mă. Forţele ruse au fost respinse în ultimele zile din zone mari din nord-estul ţării, în jurul Harkovului”, a mai spus fostul premier, adăugând că orice acord cu Vladimir Putin ar transmite un semnal în lume că violenţa dă roade.

Boris Johnson a adăugat că nu există absolut niciun semn conform căruia Vladimir Putin și-ar dori să facă un compromis sau că se poate avea încredere în el cu privire la realizarea unuia. Conform fostului premier, dacă Vladimir Putin va intensifica agresiunea, Regatul Unit va trebui să intensifice sprijinul pentru apărarea ucrainenilor.

Cât timp a fost prim-ministru, Boris Johnson a făcut mai multe vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-şi exprima susţinerea pentru Ucraina. În timpul mandatului său, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord i-a oferit Ucrainei ajutoare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...