Demisia lui Boris Johnson, motiv de glume și ironii în Regat. Cum s-au distrat englezii pe seama fostului premier

Badea Violeta 11.07.2022, 18:50
Demisia lui Boris Johnson, motiv de glume și ironii în Regat. Cum s-au distrat englezii pe seama fostului premier

După o perioadă îndelungată în care a opus rezistență, Boris Johnson a anunțat joi, 7 iulie, că demisionează din funcție. De atunci, britanicul a fost ținta unor glume la nivel internațional. De asemenea, acesta a devenit instantaneu hrană pentru meme-uri pe rețelele sociale, chiar și reprezentanții unui celebru muzeu din Regatul Unit au râs de fostul premier!

Boris Johnson, ținta unor ironii legate de demisia sa

Săptămâna trecută, Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, astfel că automat și-a pierdut și funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

La scurt timp, acesta a devenit ținta unor glume la nivel global și a devenit personaj de meme-uri pe rețelele sociale. Mai mult decât atât, muzeul Madame Tussauds Blackpool a așezat o statuie de ceară a lui Boris Johnson în fața unui centru pentru căutarea locurilor de muncă. Ulterior, trecătorii s-au pozat cu statuia și s-au amuzat pe seama fostului premier.

Cine îi poate lua locul lui Boris Johnson

După ce Boris Johnson a demisionat din funcția de premier al Marii Britanii, Ben Wallace este favorit să-l înlocuiască. Acesta ocupă prima poziție în preferinţele electorale.

Pe locul doi se clasează parlamentarul Penny Mordaunt, actual secretar de stat pentru Politici Comerciale, iar pe locul trei este fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak, conform unui sondaj efectuat de Institutul YouGov.

Potrivit acelorași date, Liz Truss, ministrul de Externe, se clasează pe locul patru în preferinţele electorale. Pe locul șase este Michael Gove, fost ministru al Egalităţii între Comunităţi, urmat de vicepremierul Dominic Raab.

Ce a scris presa din străinătate despre demisia lui Boris Johnson

Așa cum era de așteptat demisia lui Boris Johnson a fost dezbătută intens în presa internațională. Imediat după anunțul fostului premier, cei de la BBC au notat „Boris Johnson demisionează, după ce a fost lovit de un val fără precedent de demisii din guvernul său”.

„Este, într-adevăr, Bye Bye Boris”, acesta a fost titlul pe care l-au dat cei de la Newsweek. Un titlu mai dur au dat cei de la The Economist: „Căderea claunului”.

„Guvernul lui Boris Johnson s-a prăbușit în cele din urmă. Luni de zile, premierul britanic a mers dintr-un scandal în altul. Acum, respins iremediabil de proprii deputați, el a acceptat că mandatul său s-a încheiat. A cerut să rămână până în toamnă, dar ar trebui să plece imediat.”, au scris jurnaliștii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...