Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident de mașină. Prima reacție a Kievului despre starea președintelui VIDEO

Beatrice Dumitru 15.09.2022, 08:15
Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident de mașină. Prima reacție a Kievului despre starea președintelui VIDEO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident rutier, miercuri seară, la Kiev. Imediat după incident, acesta a fost examinat de medici, în timp ce autoritățile investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul. Liderul ucrainean a vizitat orașul Izium, până în urmă cu cinci zile principalul bastion și centru logistic al Rusiei din regiune.

Volodimir Zelenski, implicat într-un accident rutier

Volodimir Zelenski a scăpat „fără răni grave” după o coliziune în care a fost implicată mașina în care se afla acesta și alte vehicule din coloana oficială. Medicii care îl însoțeau pe liderul de la Kiev i-au oferit ajutor de urgență șoferului autovehiculului și l-au transferat la o ambulanță, a precizat purtătorul de cuvânt al președinției, Serghei Nikiforov.

Imediat după accident, președintele a fost examinat de un medic. Acesta nu a suferit răni grave, iar starea lui de sănătate este bună, a mai spus purtătorul de cuvânt, preluat de CNN.

Volodimr Zelenski a vizitat orașul Izium

Volodimr Zelenski a vizitat, miercuri, orașul Izium, fostul bastion și centru logistic al Rusiei din regiune, aflat în nord-estul Harkovului, la cinci zile după ce forțele ucrainene au recucerit orașul și au alungat armata rusă. Fotografii postate pe pagina de Facebook a unei unități ale armatei l-au arătat pe președintele ucrainean la o ceremonie în piața principală pentru a ridica steagul țării pe clădirea administrativă a orașului.

Steagul nostru albastru-galben arborează deja în Iziumul recucerit. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Ne îndreptăm doar într-o singură direcție, înainte și spre victorie”, a mai spus liderul de la Kiev.

La scurt timp după acest accident rutier, Volodimir Zelenski a susținut discursul zilnic în fața națiunii, în care a spus că militarii ruși vor rămâne pentru totdeauna teroriști care vor pierde nu numai războiul purtat împotriva Ucrainei, ci și istoria însăși.

Volodimir Zelenski a declarat că orașele și satele care s-au aflat sub ocupația forțelor ruse au fost devastate, în timp ce Krivoi Rog, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, cu o populație estimată înainte de război la 650.000 de locuitori, a fost vizat, miercuri, de opt rachete de croazieră, au declarat oficialii.

Forțele ruse au suferit mai multe eșecuri uluitoare în această lună, după ce trupele ucrainene au efectuat o contraofensivă rapidă de blindate în regiunea Harkov, forțând o retragere grăbită a Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...