Gafă imensă a lui Raed Arafat. ”A încălcat legea”. Ce a făcut șeful DSU

Stan Filon 16.09.2020, 08:45
Gafă imensă a lui Raed Arafat. ”A încălcat legea”. Ce a făcut șeful DSU

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut declarații care au inflamat anumite voci din justiție, după ce a spus că cei care vin la vot fără mască nu vor fi primiți. Se pare că secretarul de Stat a încălcat legea atunci când a făcut aceste declarații.

Raed Arafat a încălcat legea când a spus că românii fără mască nu vor putea vota pe 27 septembrie

Cel care îl acuză pe Raed Arafat că a încălcat legea este chiar fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Acesta a comentat declaraţiile recente ale şefului DSU, Raed Arafat, și susține că orice împiedicare a exercitării dreptului la vot constituie o infracțiune şi spune că doar prin intermediul unei legi s-ar putea interzice accesul persoanelor fără mască în interiorul secţiilor de votare.

„Eu am spus că se poate pune interdicția aceasta, dar numai prin lege, pentru că orice limitare a drepturilor fundamentale – și v-am spus de multe ori asta – se poate face numai prin lege și a spus-o de curând Curtea Constituțională, dacă vă amintiți, când a fost povestea cu internarea obligatorie sau cu carantina în baza ordinului ministrului, și au spus nu este corect, și atunci s-a produs balamucul acela cu câteva zile în care au plecat toți din spitale. Același lucru este și aici”, a declarat Augustin Zegrean pentru B1TV.

Raed Arafat a incalcat legea cand a spus ca romanii fara masca nu vor putea vota pe 27 septembrie
Raed Arafat a incalcat legea cand a spus ca romanii fara masca nu vor putea vota pe 27 septembrie

”O să poată să dea în judecată și să obțină tot felul de despăgubiri”

Mai mult, fostul preşedinte al CCR susţine că acele persoane care vor fi oprite de la exercitarea dreptului la vot în aceste condiţii se vor putea adresa instanţei pentru o obţine chiar și despăgubiri.

„Este corect și așa este și practica Curții Constituționale. N-au decât să facă lege și atunci nu va fi nicio problemă. Dacă nu vor face și vor fi cazuri de persoane care nu vor să poarte mască, și le va fi interzis accesul în secția de votare, acele persoane o să poată să dea în judecată și să obțină tot felul de despăgubiri”, a mai spus Augustin Zegrean, potrivit b1.ro.

Raed Arafat a spus că românii care nu au mască ar trebui să primească una de la secția de votare, însă a spus că cel mai bine ar fi să ne luăm măștile de-acasă, dar și un pix, cu care vom semna în interiorul secției de vot.

Premierul Ludovic Orban spune și el că în interiorul secțiilor de vor ar trebui să fie măști de protecție pentru românii care și le uită acasă.

„Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări, pentru fiecare secție de votare, existența unui stoc de măști care să fie puse la dispoziția cetățenilor care vin la vot fără mască”, a declarat prim-ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...