Gafa făcută de preşedintele Poloniei la Chişinău. Maia Sandu l-a atenţionat imediat. Video

Stan Filon, Ana Ionescu 27.08.2021, 12:53
Gafa făcută de preşedintele Poloniei la Chişinău. Maia Sandu l-a atenţionat imediat. Video

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, se află la Chișinău, pentru aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Acesta a fost protagonistul unui moment nostim, după ce a greșit procedurile de protocol, scriu jurnaliștii TV8.md.

Iată ce gafă a făcut preşedintele Poloniei la Chişinău

Imaginile cu președintele Poliniei, Andrzej Duda, s-au viralizat în mediul online, după ce s-a încurcat în procedurile de protocol de la Chisănău. Așteptat de președintele Republicii Moldova, Andrzej Duda s-a dovedit a fi destul de stângaci atunci când a venit vorba de protocol, așa că a ieșit o gafă de toată frumusețea.

Președintele Poloniei a fost însă ajutat de omologul său din Republica Moldova, care i-a indicat de mai multe ori unde ar trebui să stea. Andrzej Duda nu a înțeles din prima semnul făcut de Maia Sandu, iar când a înțeles că nu se afla în locul care ar fi trebuit, acesta s-a fâstâcit și chiar a avut o tentativă de a trece prin fața președintelui Republicii Moldova.

Este sărbătoare mare în Republica Moldova

Acesta s-a mobilizat însă și a trecut prin spatele Maiei Sandu pentru a veni în stânga președintelui moldovean. Andrzej Duda a ajuns joi la Chișinău, pentru a fi prezent vineri la ceremoniile dedicate celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova.

Este sărbătoare mare astăzi în Republica Moldova, unde se sărbătoresc 30 de ani de la declararea independenței. Totul a fost pus la punct până la ultimul detaliu pentru momentele cheie ale ceremoniei. Pe străzile din Chișinău vor defila peste 1.200 de militari și polițiști.

Declarația de independență a Republicii Moldova a fost incendiată în 2009

L aceremoniile din Republica Moldova vor lua parte trei șefi de stat din Europa. Alături de Maia Sandu vor sta președintele României și cei ai Ucrainei și Poloniei. După ce vor asista la parada militară, cei patru șefi de stat se vor retrage pentru discuții la Administrația Prezidențială și vor face declarații comune de presă. Și președintele Klaus Iohannis a întâmpinat ceva probleme la Chișinău. Avionul prezidențial nu a putut ateriza din cauza ceței.

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la 27 august 1991, în contextul destrămării Uniunii Sovietice. Este una dintre cele nouă foste republici sovietice care s-au desprins de Moscova. Declarația de independență a ars! Declarația a fost adoptată și semnată de 278 deputați în parlament la 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar un document identic a fost restaurat în 2010.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...