Zero bani pentru Târgoviște din colectarea de TVA. Guvernul Cîțu nu a alocat niciun leu pentru bugetul local

Daniela Alexandru 22.03.2021, 16:24
Zero bani pentru Târgoviște din colectarea de TVA. Guvernul Cîțu nu a alocat niciun leu pentru bugetul local

Zero bani pentru Târgoviște din colectarea de TVA. După ce la rectificarea bugetară din septembrie anul trecut, Primăria Muncipiului Târgoviște nu a primit niciun ban, fiind singura localitate din județ care s-a aflat în această situație, acum povestea se repetă. Primarul Municipiului, Cristian Stan, a declarat că guvernul Cîțu nu a alocat niciun leu pentru bugetul local din sumele colectate din TVA.

Zero bani pentru Târgoviște din colectarea de TVA

Atât Târgoviște, cât și conducerea județeană aparțin Partidului Social Democrat, iar acest lucru, spun reprezentanții administrațiie locale, este cauza pentru care cel mai mare oraș din Dâmbovița nu a mai primit bani pentru bugetul local de la guvern de peste un an și jumătate.

În toamna anului trecut, președintele Consiliului Județean Dâmbovița spunea că rectificarea bugetară a însemnat că 22 de localități conduse de primari ai Partidului Național Liberal au primit 16 milioane de lei și 67 de localități care sunt conduse de primari ai Partidului Social Democrat care au primit 19 milioane de lei. Asta însemna, la acel moment, că „în comunitățile ai căror edili sunt social democrați avem suma de 4,78 lei pe cap de locuitor”.

În plus, Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița spunea că „Municipiul Târgoviște nu a primit niciun ban, repet, niciun ban, un oraș cu peste 90.000 locuitori zero lei, primar PSD.” Acum, la mai bine de jumătate de an distanță, primarul Municipiului spune că guvernul liberal nu a dat niciun ban din colectarea de TVA.

Zero bani pentru Targoviste din colectarea de TVA
Zero bani pentru Targoviste din colectarea de TVA

Este inadmisibil ca, de un an și jumătate, guvernarea de dreapta din România să nu dea niciun ban pe rectificare bugetară municipiului Târgoviște. De parcă târgoviștenii nu plătesc taxe și impozite, de parcă nu plătesc TVA sau alte tipuri de impozite care se duc către bugetul de stat. Este inadminisbil ca o comunitate care generează venituri să nu beneficieze de absolut nimic, a spus Cristian Stan pentru incomod-media.ro.

În plus, primarul PSD se plânge și de faptul că guvernul intenționează să mărească sarcina administrațiilor locale. De exemplu, se dorește modificarea Legii Educației, astfel încât transportul elevilor să fie suportat de primării.

Mai mult decât atât, sunt sarcni financiare care sunt trecute, din pix, către administrațiile locale. De exemplu, se intenționează modificarea Legii educației astfel încât transportul public pentru elevi, declarat gratuit, să fie suportat tot de către primării, deși în Legea Educației Naționale și ca o temă de campanie electorală a fost menționat că Guvernul asigură transportul gratuit pentru elevi, mai contină primarul.

Urmăriți Impact.ro și pe