Gabriela Firea, reacţie dură după ce s-a aflat că alocaţiile copiilor vor fi majorate abia de anul viitor: „Inima de piatră”

Ana Ionescu 15.06.2021, 18:52
Gabriela Firea, reacţie dură după ce s-a aflat că alocaţiile copiilor vor fi majorate abia de anul viitor: „Inima de piatră”

Gabriela Firea a avut o reacție dură după ce a fost făcut anunțul că alocațiile copiilor nu vor mai fi majorate anul acesta, ci abia la 1 ianuarie 2022. Fostul edil al Capitalei nu a ratat ocazia de a critica noul Guvern nici de această dată.

Care a fost reacția Gabrielei Firea după amânarea majorării alocațiilor pentru copii

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a anunțat, marți, că alocațiile copiilor vor putea fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022 cu rata inflației. Gabriela Firea a reacționat imediat și a catalogat această decizie drept una plină de „cinism”, a spus Gabriela Firea, la scurt timp după anunțul acestei decizii.

De asemenea, Gabriela Firea a atras atenţia că proiectul depus de UDMR prin care se propune alocaţii pentru copii în funcţie de veniturile părinţilor este unul discriminatoriu, care încalcă Constituţia.

„Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an! Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat. Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală”, a comentat Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea reactie dura dupa ce s-a aflat ca alocatiile copiilor vor fi majorate abia de anul viitor2
Alocaţiile copiilor vor fi majorate abia de anul viitor

Europarlamentul Mihai Tudose a criticat și el decizia

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a reacționat și el tranșant și a criticat actuala putere pentru această decizie prin care spune că „a atins apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege”, în condiţiile în care alocaţiile nu vor creşte în acest an.

„Coaliția Minciunii și Austerității anunță părinții că micuții lor nu contează, că deh, nu votează, deși aceeași echipă guvernamentală și-a asumat la învestire respectarea legilor, pe care acum refuză să le mai respecte. Practic, mesajul PNL-USR-Plus-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion! Zilnic vedem că aroganța, dezinteresul, cinismul, minciuna și incompetența Guvernului României sunt acoperite doar de sloganuri populiste fără niciun fel de corespondent în viața reală. Totul este fantastic pentru ei, economia explodează în fiecare zi pe pagina de facebook a premierului Cîțu, singura problemă fiind că lipsește cu desăvârșire. În buzunarul gol al românului, adevărul începe să fie din ce în ce mai vizibil…”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe