Alocaţiile copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor. De când ar intra în vigoare legea

Nicu Stan 15.06.2021, 07:57
Alocaţiile copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor. De când ar intra în vigoare legea

Alocaţiile copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor. De când ar intra în vigoare legea, vedeți în rândurile de mai jos.

Kelemen Hunor: alocațiile copiilor ar putea fi acordate în funcție de veniturile părinților

Alocaţiile copiilor ar putea fi acordate în funcţie de veniturile părinţilor. Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că guvernul ia în calcul  ca alocaţiile copiilor să fie legate de veniturile părinţilor. Astfel, noua lege ar putea fi introdusă din anul 2023.

Kelemen Hunor a făcut anunțul după şedinţa de luni a coaliţiei de gurvernare. De asemenea, vicepremierul a declarat că alocaţiile copiilor vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

Kelemen Hunor a facut anuntul alocatiilor legate de veniturile parintilor
Kelemen Hunor a facut anuntul alocatiilor legate de veniturile parintilor

Legea ar putea intra în vigoare din 2023

”Noi am propus o schimbare de filosofie, să o legăm de venituri și să fie deductibilă din impozitul pe venit. E o schimbare pe care o să o discutăm și poate o introducem din 2023”, a spus Kelemen Hunor după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Copiii nu ”miros” alocațiile

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că sunt copii în țara noastră care nici măcar nu ”miros” alocaţiile, iar acestea sunt cheltuite de către părinți pe cu totul altceva.

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ce vrea să facă Raluca Turcan

De asemenea, Raluca Turcan este de acord că alocaţiile trebuie să crească, dar vorbeşte şi de alte servicii.

”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”, a precizat ministrul.

Familiile care trăiesc din alocații să meargă la muncă

Raluca Turcan este de părere că acele familii care trăiesc doar din alocația copiilor să fie sprijinite sau chiar să li se găsescă locuri de muncă.

”Dacă sunt familii care triesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socială mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a mai adăugat Raluca Turcan.

Alocațiile sunt cheltuite pe țigări și alcool

Astfel, deputatul liberal Florin Roman declara de curând că ”foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”.

Florin Roman mai afirmă că banii ajung în zona consumului de alcool şi tutun, iar oferirea de tichete pentru alimente, călătorie, îmbrăcăminte sunt o soluţie bună.