Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022. Suma primită în plus de copii îi va înfuria pe români

Ana Ionescu 15.06.2021, 15:19
Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022. Suma primită în plus de copii îi va înfuria pe români

Veşti proaste despre alocațiile copiilor. Acestea nu vor mai fi majorate în curând, ci vor creşte abia anul viitor cu rata inflației, potrivit unei decizii luate, marți, de Comisia de muncă a Camerei Deputaților.

Când vor creşte alocațiile copiilor și câți bani vor primi în plus

Alocațiile copiilor vor creşte abia anul viitor, începând cu 1 ianuarie, după cum arată un raport prezentat, marți, de Comisia de muncă a Camerei Deputaților privind ordonanţa de urgenţă 123/2020 în ceea ce privește alocațiile de stat.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că s-a hotărât ca alocațiile copiilor să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022″, a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Astfel, se estimează că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Alocatiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022 4
Alocatiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022

Mihai Tudose, reacție dura după această decizie

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a avut o reacție tranșantă după ce a fost anunțată aceasta decizie și a catalogat măsura ca „apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege”. ”Practic, mesajul PNL-USR-Plus-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion!”

”Guvernarea stearpă a României „educată” „

După ce în toată perioada pandemiei nu au fost capabili să prezinte un program complet și credibil al măsurilor de protecție, chinuind copiii cu un învățământ online precar, mai mult imaginar, au atins acum apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege. Coaliția Minciunii și Austerității anunță părinții că micuții lor nu contează, că deh, nu votează, deși aceeași echipă guvernamentală și-a asumat la învestire respectarea legilor, pe care acum refuză să le mai respecte. Practic, mesajul PNL-USR-Plus-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion!

Zilnic vedem că aroganța, dezinteresul, cinismul, minciuna și incompetența Guvernului României sunt acoperite doar de sloganuri populiste fără niciun fel de corespondent în viața reală. Totul este fantastic pentru ei, economia explodează în fiecare zi pe pagina de Facebook a premierului Cîțu, singura problemă fiind că lipsește cu desăvârșire. În buzunarul gol al românului, adevărul începe să fie din ce în ce mai vizibil”, a scris Mihai Tudose pe o rețea de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe