Gabriela Firea, nou atac la adresa lui Florin Cîțu. Ce acuzaţii aduce fostul edil al Capitalei premierului României

Ana Ionescu 04.05.2021, 18:42
Gabriela Firea, nou atac la adresa lui Florin Cîțu. Ce acuzaţii aduce fostul edil al Capitalei premierului României

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat marţi un nou atac la adresa premierului Florin Cîțu, după ce acesta a declarat că Guvernul nu va susţine Capitala de la bugetul național.

Gabriela Firea, nou atac la adresa lui Florin Cîțu. Ce acuzaţii aduce fostul edil al Capitalei premierului României

Declarațiile lui Florin Cîțu au fost făcute în contextul în care bugetul Capitalei pentru 2021 este blocat, pentru că nu a fost votat de consilierii PNL și USR PLUS. Aceştia se opun vehement variantei propuse de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan. Gabriela Firea acuză PNL – USR/Plus de minciună şi a adresat actualei guvernări cuvinte dure.

“Cât de scurte sunt picioarele minciunii PNL – USR/Plus! 6 luni a durat mirajul “dreptei unite”! Exact cu asta au manipulat bucureștenii: că sunt la guvernare și vor ajută cu bani și proiecte Capitală! Că, dacă sunt eu primar, nu sprijină Bucureștiul!” a scris fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

“Dar, dacă e ales primarul lor, va curge lapte și miere! După jumătate de an, bucureștenii primesc fiere și de la primar, și de la Guvern! Păcat de atâtea proiecte începute și abandonate! Ar trebui să le fie rușine pentru toate minciunile spuse în campanie!”, a acuzat Gabriela Firea.

Florin Cîțu: Cei care au construit bugetul trebuie să vină cu explicaţii

Florin Cîțu, premierul României, este decis să nu susţină “de la bugetul naţional întârzieri care să ducă după aceea la incapacităţi de plată”.

“Am avut discuţii şi cu domnul primar general. Eu ştiu situaţia de la Bucureşti, am lucrat cu domnul primar general şi anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de buget de anul trecut. Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă după aceea la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult”, a declarat Florin Cîţu.

Mai mult, întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei prevăzute în actualul proiect de buget sunt realiste, premierul a anunţat că persoanele care au construit bugetul trebuie să vină şi cu explicaţii.

“Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie. Veniturile – înainte de a avea o execuţie bugetară – ele par câteodată supraestimate sau subestimate. Vom vedea care va fi execuţia bugetară. Până acum, execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat anul acesta. Deci până acum arată venituri mai mari”, a spus prim-ministrul.

Proiectul bugetului Capitalei pentru 2021 a fost respins, săptămâna trecută, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Au fost 17 voturi “pentru”, 22 “împotrivă” şi 14 abţineri.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI