Gabriela Firea, după declaraţiile făcute de Vlad Voiculescu în legătură cu Spitalul Foişor: “Nu m-aș mira să vorbească și peste președinte”

Stan Filon 12.04.2021, 10:22
Gabriela Firea, după declaraţiile făcute de Vlad Voiculescu în legătură cu Spitalul Foişor: “Nu m-aș mira să vorbească și peste președinte”

Gabriela Firea cere din nou demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu! Fostul primar general al Capitalei l-a făcut ”obraznic” pe Vlad Voiculescu, după ce ministrul Sănătății și-a început conferința de presă aproape în același timp cu cea a premierului Florin Cîțu.

Gabriela Firea l-a făcut ”obraznic” pe Vlad Voiculescu

“La cât de obraznic este Vlad Voiculescu, nu m-aș mira să facă declarații și peste președinte, nu doar peste premier! Incompetență, indolență, indiferență față de oameni! Demisia!”, a scris Gabriela Firea pe contul de Facebook.

Dar ce au spus premierul și ministrul Sănătății aproape în același timp, în două conferințe de presă separate? Ei bine, premierul Florin Cîțu a vorbit despre probleme grave cu care se confruntă sistemul de sănătate publică, în aceste zile. Șeful Executivului a rămas surprins de evoluția pandemiei de coronavirus. Florin Cîțu a spus că numărul de noi infectări este într-o ușoară scădere, însă numărul de pacienți de pe secțiile ATI este în creștere!

Gabriela Firea l-a facut ”obraznic” pe Vlad Voiculescu
Gabriela Firea l-a facut ”obraznic” pe Vlad Voiculescu

”Acest val poate va dura două – trei luni de zile”

“Avem 1531 de paturi la ATI şi doar şase paturi libere la nivel național. Este nevoie de 1.600 de paturi şi este nevoie de ele acum, acest obiectiv nu a fost îndeplinit. Este o evoluție pozitivă a numărului de persoane infectate, am ajuns la un platou şi începem să scădem. În același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și mai multe persoane în ATI. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Acest val poate va dura două – trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a spus Cîţu.

Premierul a fost întrebat și despre cazul Spitalului Foișorul de Foc, unde sute de pacienți au fost evacuați la miezul nopții pentru a face loc bolnavilor de coronavirus. Mulți pacienți erau operați în ziua respectivă! Mai exact, Florin Cîțu a fost întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate, în urma scandalului. Ei bine, Florin Cîțu a dat un răspuns care lasă loc de și mai multe întrebări. ”Este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”, a răspuns premierul. A fost întrebat la cine se referă şi s-a întrebat, retoric, dacă este normal să intervină prim-ministrul “să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri”.

Cum a rezolvat Vlad Voiculescu scandalul de la Foișorul de Foc

În contextul în care mai mulți lideri PNL au cerut remanierea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a fost întrebat dacă va propune acest lucru. “Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a răspuns Florin Cîţu.

Dar ce s-a întâmplat în cealaltă conferință de presă? Ei bine, ministrul Sănătății a încercat cumv să rezolve scandalul dezastruos de la Foișorul de Foc, de unde pacienți pe târgi și în scaune cu rotile au fost nevoiți să plece acasă sau la alte spitale. I-a sunat personal pe toți pacienții evacuați, iar aceștia şi-au exprimat solidaritatea cu cei care se luptă pentru viaţă, în urma infecţiei cu COVID.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI