Gabriela Firea, despre începerea noului an școlar. “Suntem un caz unic în România”. Motivul pentru care primarul Capitalei a taxat dur Guvernul

Elena Avramescu 04.09.2020, 09:05
Gabriela Firea, despre începerea noului an școlar. “Suntem un caz unic în România”. Motivul pentru care primarul Capitalei a taxat dur Guvernul

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a spus părerea cu privire la modul în care cele mai mari orașe din România s-au pregătit pentru noul an școlar. Se pare că în mai multe școli se va implementa sistemul hibrid, ceea ce înseamnă că jumătate din clasă va veni fizic în clase, iar ceilalți elevi vor urmări de acasă ce se întâmplă.

Gabriela Firea, despre începerea noului an școlar

”Noi nu avem de făcut decât să muncim foarte mult, să luăm toate acele măsuri necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în întreaga Europă, ce metodologii aplică alte orașe, să le aplicăm în București și în intreaga țară.

Suntem un caz unic în Europa. Guvernul nu a reușit să distribuie măștile promise pentru copiii care provin din familiile cu venituri mici. În întreaga lume, guvernele s-au implicat foarte mult pentru începerea anului școlar în siguranță, asigurând tablete, iarăși la noi o promisiune neonorată. Practic școala începe cu foarte multe semne de întrebare, din punct de vedere al logisticii necesare”, a spus Gabriela Firea, potrivit Antena3.

Gabriela Firea, despre începerea noului an școlar
Gabriela Firea, declarații cu privire la începerea noului an școlar

Motivul pentru care primarul Capitalei a taxat dur Guvernul

Gabriela Firea a vorbit și despre sistemul hibrid implementat în școli începând din acest an, din cauza epidemiei cu noul Coronavirus, ceea ce înseamnă că „jumătate din clasă va veni fizic, iar ceilalți elevi vor urmări de acasă ce se întâmplă la cursuri și invers”.

”Din câte m-am informat și eu în țară, cele mai multe școli vor practica sistemul hibrid, adică jumătate din clasă va veni fizic, iar ceilalți elevi vor urmări de acasă ce se întâmplă la cursuri și invers. Iar săptămâna următoarea invers.

Acest lucru se va întâmpla doar în școlile din marile orașe, municipiile, și acolo tot autoritățile locale s-au implicat, iar acolo unde au reușit părinții să asigure multe, unde au reușit și autoritățile să asigure tablete”, a mai spus aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...