Gabriela Firea, atac dur la adresa primarului Capitalei: „Este ilegal”. Motivul pentru care Nicușor Dan a fost aspru criticat

Ioana Bucur 05.08.2021, 23:01
Gabriela Firea, atac dur la adresa primarului Capitalei: „Este ilegal”. Motivul pentru care Nicușor Dan a fost aspru criticat

Gabriela Firea, atac dur la adresa primarului Capitalei. Senatorul PSD a făcut acuzații grave. Ce ar fi făcut Nicușor Dan, chiar înainte de a pleca în concediu.

Gabriela Firea, atac dur la adresa primarului Capitalei

Invitată la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa primarului Capitalei. Senatorul PSD a afirmat că Nicușor Dan ar fi plecat în concediu cu documente publice în original, scoase din sediul instituției pe care o conduce, sub pretextul studiului.

Gabriela Firea a mai spus că Bucureștiul a pierdut fonduri importante pentru că foarte multe proiecte au rămas blocate la nivel de primărie şi acest lucru poate fi considerat un atentat la siguranța naţională.

„Cred că este un atentat la siguranța națională pentru că orice națiune trece printre priorități siguranța financiară la siguranță națională.

Există studii deja făcute de instituții cu reputație care știu să facă acest tip de evaluări câți bani, bani enormi şi ce buchete a pierdut Bucureștiul din cauza faptului că din octombrie anul trecut totul este blocat prin suspendarea PUZ-urilor sectoriale prin faptul că nu se mai semnează autorizații de construire, certificate de urbanism PUZ-uri pentru dezvoltări decât pe sprânceană.

Atenție! Niciodată dar niciodată nu am verificat cine sunt beneficiarii unor astfel de documente de urbanism. Nu este treaba primarului. Primarul învestește cu formula administrativă un documente întocmit de specialiști.

Gabriela Firea, atac dur la adresa primarului Capitalei
Gabriela Firea

Acum în Primăria Capitalei se introduc în Google numele beneficiarilor, firmele, se caută acționarii li se dau semnale. Din octombrie și până acum sunt membrii ai asociației oamenilor de afaceri îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă acum, sunt blocate proiecte de sute de milioane de euro. Acele companii au credite luate de la bănci, au angajați, au început să dea afară oameni, nu mai pot să mai țină aceste investiții pentru că sunt blocaţi cu toate documentele și cu toate avizele la nivelul Primăriei Capitalei.

În schimb să aleg, se pescuiesc, dar pe interese politice dacă sunt sunați de șefii de la PNL și URS și de sponsorii din campanie, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

„Îmi asum ceea ce spun”

Acuzațiile sunt grave, însă Gabriela Firea a punctat că își asumă tot ce spune și că există dovezi și instituții ale statului care știu deja aceste lucruri. Senatorul PSD a afirmat că Nicușor Dan a plecat în concediu, la mare, luând cu el documente publice în original.

„Domnul Dan a plecat acum în concediu la mare scoțând din instituție documente publice în original, ceea ce este ilegal. A plecat cu mai multe documente urbanistice de la Direcția de Urbanism în original. Nu ai voie să scoți din instituția publică documente în originali, este ilegal.

Nu ești din instituție cu mai multe documente, chipurile să le studiezi tu cu prietenii tăi”, a spus Gabriela Firea, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...