Gabi Tamaș, verdict dur pentru jucătorii naționalei: „Noi eram diferiți față de generația de acum”

Andrei Cezar 30.12.2021, 10:16
Gabi Tamaș, verdict dur pentru jucătorii naționalei: „Noi eram diferiți față de generația de acum”

Gabi Tamaș, verdict dur pentru jucătorii echipei naționale, după ratarea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Fundașul celor de la FC Voluntari consideră că fotbaliștii din actuala generație au o atitudine nepotrivită atunci când sunt chemați la lot și nu mai pun suflet pentru culorile echipei naționale așa cum o făceau cei din generațiile anterioare.

Tamaș știe cine ar trebui să fie noul selecționer al României: o persoană recunoscută pentru stilul său disciplinar.

Gabi Tamaș despre atmosfera de la echipa națională: „Acum e prea multă democrație”

Deși Mirel Rădoi a renunțat la postul de selecționer de aproape o lună, echipa națională este în continuare fără antrenor. Oficialii Federației Române de Fotbal au încercat, în această perioadă, să aducă mai multe nume grele din fotbalul românesc pe banca primei reprezentative: Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu.

FRF s-a lovit însă de refuzul acestora, iar Răzvan Burleanu a decis să ia în calcul alte cinci variante de posibil viitori selecționeri: Adrian Mutu, Edward Iordănescu, Adrian Ursea, Laszlo Boloni şi Victor Piţurcă.

Unul dintre ei este și favoritul lui Gabi Tamaș, mai ales că știe cum să impuna disciplina în rândul jucătorilor.

Nea Piți ar trebui ales. Trebuie disciplină, armată sau distracție, cale de mijloc nu există. Când spunea nea Piți ‘culcați!’, erau culcați toți nu mișca unul și erau nume grele, ca Mutu, Chivu, Cosmin Contra, Bogdan Stelea. Nu ziceau nimc.

Acum e prea multă democrație. Nu zic mai multe că se supără vreun copil și trebuie să-i dau un «capac». N-am treabă cu ei, să fie sănătoși”, a declarat Gabi Tamaș la emisiunea „Fotbal Club” pe Digi Sport.

„Dacă ne bătea cineva, noi plângeam în vestiar”

Fundașul central al ilfovenilor este mâhnit de situația în care a ajuns echipa națională și crede că la declinul ei au contribuit și actualii jucători care vin la lor cu o atitudine diferită față de cea a generațiilor trecute.

Este bine ce au făcut, că au schimbat generațiile. Sper să aibă și rezultate. Și noi am avut câteva rezultate când am schimbat «Generația de Aur» și a venit cea a lui Mutu și Chivu printre care eram și eu. Noi eram însă diferiți față de generația de acum.

Noi sufeream foarte mult. Dacă ne bătea cineva plângeam în vestiar de nervi. Nu știu dacă acum se mai face așa, nu vreau să comentez. Sper la echipa națională să aibă rezultate, dar va fi foarte greu”, a adăugat Tamaș.

Urmăriți Impact.ro și pe