Gabi Luncă: dramele care i-au marcat destinul. Prin ce mari greutăți a trecut doamna muzicii lăutărești

Stan Filon 03.04.2021, 09:10
Gabi Luncă: dramele care i-au marcat destinul. Prin ce mari greutăți a trecut doamna muzicii lăutărești

Gabi Luncă a fost una dintre cele mai mari artiste ale României. Nicolae Ceaușescu o chema pe la toate petrecerile pe care le organiza, iar de pe micile ecrane era nelipsită. Cu toate că a fost o răsfățată a vieții, Gabi Luncă a fost nevoită să treacă și prin adevărate drame, în viața ei.

Gabi Luncă a trecut prin adevărate drame, în viața ei

Îndrăgita interpretă de muzică lăutărească a decedat vineri seara, la vârsta de 81 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus. S-a luptat pentru viața ei câteva zile pe un pat de spital, dar noul virus a fot nemilos cu Gabi Luncă. Anunțul morții sale a fost făcut de fiica sa, Rebeca Onoriu. Noul virus s-a dovedit a fi fatal pentru Gabi Luncă, deși interpreta se confruntase și cu boli care la prima vedere par mai grave. Gabi Luncă a avut cancer și a reușit să iasă învingătoare din această bătălie pe viață și pe moarte. Se întâmpla în anul 2009, când vedeta a simțit că ceva este în neregulă cu ea.

“Eu am mers la medic imediat ce am simţit că este ceva în neregulă cu mine. M-am operat, am făcut tratament, tot ce au spus medicii, şi am scăpat. Dumnezeu m-a scăpat. Vreau să le sfătuiesc pe toate femeile să meargă la un control, măcar o dată pe an”, mărturisea cântăreața.

Gabi Lunca a trecut prin adevarate drame, in viata ei
Gabi Lunca a trecut prin adevarate drame, in viata ei

A câștigat războiul cu cancerul, dar a fost răpusă de covid

Gabi Luncă recunoștea că nu i-a fost deloc ușor și s-a temut atunci că va muri. ”Această boală este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile întregi, mă uitam la toate hainele şi mă întrebam dacă mă mai întorc acasă ca să pot să le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lăsat”, şi-a amintit artista tot în urmă cu patru ani. De 24 de ani artista se pocăise, nu mai cântă la sindrofii, ci doar în bisericile penticostale.

Artista a suferit de tânără. A trecut printr-o adevărată dramă atunci când a pierdut o fetiță în vârstă de doar două luni. Micuța a făcut encefalită, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Gabi Luncă însă s-a învinovățit toată viața. Artista a spus că s-a rugat mult să rămână însărcinată. În schimb, Gabi Luncă i-a promis lui Dumnezeu că se va pocăi și va cânta pentru El. Nu s-a ținut de cuvânt atunci și a fost nevoită apoi să trăiască toată viața cu sentimentul de vinovăție. S-a pocăit însă în urmă cu 24 de ani și nu a mai cântat decât pentru Dumnezeu.