Furtuna a făcut ravagii în Bucureşti. Copaci puşi la pământ de vânt, mai multe avioane nu au putut ateriza

Ioana Bucur 14.06.2022, 17:01
Furtuna a făcut ravagii în Bucureşti. Copaci puşi la pământ de vânt, mai multe avioane nu au putut ateriza

S-a rupt cerul peste Capitală, marți după-amiază. Furtuna a făcut ravagii în București: mesaje de avertizare Ro-Alert, copaci puși la pământ. Vijeliile puternice au încurcat și traficul aerian, mai multe avioane nu au putut ateriza. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme severă.

Furtună puternică în București

Update, ora 17:50. Ploaia torențială de marți după-amiază a inundat mai multe stații de metrou din București. Reprezentanții Metrorex au transmis că s-a intervenit pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare.

Circulatia trenurilor de metrou se desfasoara normal. Au mai fost afectate: accesuri in statiile Petrache Poenaru, Valea Ialomitei, Eroilor, Unirii. O parte din ele s-au rezolvat”, a transmis Metrorex.

Știre inițială:

Sistemul Ro-Alert a fost activat, marți după-amiază, locuitorii Capitalei fiind avertizați cu privire la o furtună puternică, până la ora 17:30. În doar câteva minute, a plouat torențial, vijelia făcând prăpăd în oraș.

Angajații ISU București Ilfov au intervenit de urgență pentru degajarea copacilor căzuți pe:

 • Strada Ceahlău
 • Strada Mănăstirea Cașin
 • Strada Emanoil Ionescu
 • Bulevardul Kiseleff
 • Strada Jandarmeriei
 • Strada Modrogan

Intervenții au fost și în Județul Ilfov pentru îndepărtare copacilor doborâți de furtună în:

 • Periș, Strada Principală;
 • Zona Buftea: ieșirea din Buftea spre Crevedia și pe DN 1 A, în zona pădurii, sensul de mers dinspre Mogoșoaia spre Buftea

Sistemul Ro-Alert a fost activat

Vijeliile puternice au încurcat și traficul aerian, mai multe avioane nu au putut ateriza.

A fost emis un cod roșu de furtună, vijelii şi grindină pentru Capitală şi judeţul Ilfov. Meteorologii ANM au emis o avertizare meteorologică pentru Județul Ilfov, localitățile: Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Corbeanca.

Avertizarea este valabilă de la : 14-06-2022 ora 16:52 până la: 14-06-2022 ora 17:40

În zona : Județul Teleorman: Videle, Orbeasca, Botoroaga, Drăgănești-Vlașca, Blejești, Gălăteni, Băbăița, Mereni, Măgura, Frăsinet, Moșteni, Bujoreni, Crevenicu;

În acest interval, se anunță local averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

„Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod roșu, valabilă în data de 14.06.2022, interval orar 17:00-18:30, pentru Municipiul București.
Se vor semnala: averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni”, a transmis ISU București.

În urmă cu scurt timp a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. ISU recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

 • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
 • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
 • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
 • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Urmăriți Impact.ro și pe