Furie dezlănțuită la pelerinajul Sf. Parascheva. S-a lăsat cu suspine și indignare: “Este strigător la cer ce ni se întâmplă”

Rădulescu Valentin / 11.10.2020, 12:23
Furie dezlănțuită la pelerinajul Sf. Parascheva. S-a lăsat cu suspine și indignare: “Este strigător la cer ce ni se întâmplă”

Din cauza restricțiilor impuse în cadrul pelerinajului de la Sf. Parascheva, mai mulți credincioși s-au arătat nemulțumiți. Aceștia consideră că evenimentul trebuie să aibă loc fără restricții, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă de pandemie. În fața Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei, mulți pelerini au spus rugăciuni și cântece religioase.

Creștinii nu mai suport restricțiile impuse la pelerinajul Sf. Parascheva

Deoarece autoritățile au impus restricții la unul dintre cele mai mari pelerinaje din țară, susținut la Iași, oamenii au început să se revolte. Mulți credincioși care au așteptat cu nerăbdare să poate intra și să se închine la recla Sfintei Cuvioase Parascheva, s-au adunat vineri seară cu pancarte și lumânări aprinse.

Credincioși au spus că așa ceva este inadmisibil după 30 de ani de la revoluție și au strigat ”Libertate”, ”Discriminare” și ”Respectați Constituția”. Ei se consideră discriminați și îngrădiți pentru faptul că autoritățile le-au impus restricții dure, în timp ce alte evenimente mult mai riscante față de pelerinaje sunt permise.

„Este strigător la cer ce ni se întâmplă! 30 de ani de la Revoluţie şi să ajungem în halul ăsta? Politicienii strică tot ce este mai frumos: tradiţie, credinţă”, a strigat o femeie care nu avea acces în curtea Mitropoliei, scrie antena3.ro.

Furie dezlănțuită la pelerinajul Sf. Parascheva. S-a lăsat cu suspine și indignare:
Furie dezlănțuită la pelerinajul Sf. Parascheva. S-a lăsat cu suspine și indignare: “Este strigător la cer ce ni se întâmplă”

Preoții s-au arătat și ei deranjați

Regulile impuse de autorități dă naștere mai multor situații absurde, iar printre cei deranjați se găsesc și preoți. Mitropolia Moldovei și Bucovinei au cerut ca pelerinajul la Sfânta Parascheva să se desfășoare fără nici un fel de restricții, chiar dacă situația României în contextul pandemiei devine tot mai rea. De asemenea, la pelerinajul ținut la Iași își fac prezența și foarte mulți vârstnici, iar infecția cu noul tip de virus le poate fi fatală.

Potrivit sursei citate de mai sus, Prefectul a primit o adresă prin care solicită să fie permis accesul în catedrală tuturor credincioșilor indiferent din zona din care vin.

„Atâta vreme cât noi respectăm regulile, la fel ca ceilalţi, ba mai mult decât ceilalţi, nu vedem de ce ni se impune ceva de genul acesta”, a spus un preot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI