Frig şi ploi în mai toată ţara. Prognoza meteo pentru această săptămână

Nicu Stan 20.09.2021, 11:54
Frig şi ploi în mai toată ţara. Prognoza meteo pentru această săptămână

Vremea se răceşte în cea mai mare parte a teritoriului, potrivit prognozei meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie. În sud şi în sud-estul României este posibil ca temperaturile să se mențină uşor mai ridicate decât cele normale pentru perioada calendaristică. De asemenea, conform ANM, ploile revin în forţă zilele viitoare.

Prognoza meteo pentru săptămâna aceasta. ANM anunță ploi, vreme mohorâtă și temperaturi în scădere

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza meteo pentru zilele următoare. Potrivit meteorologilor, vremea va fi răcoroasă luni, 20 septembrie, în vestul, centrul şi nordul României, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru perioada calandaristică, iar local chiar vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, în Câmpia Română şi Lunca Dunării.

De asemenea, în regiunile din jumătatea de sud ațării, cerul se va înnora treptat şi va ploua local. Se vor înregistra mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice. În plus, în restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar ploile pe spaţii mici.

Unde vor fi temperaturi mai ridicate

Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări în zona de munte, în sud şi în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade Celsius, mai ridicate în sudul Munteniei şi al Olteniei, în timp ce minimele termice vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade Celsius. Izolat se va forma ceaţă, ai arată meteorologii ANM.

Toamna isi intra in drepturi
Toamna isi intra in drepturi

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal ținând cont de perioada calendaristică. Cerul se va înnora treptat, iar la orele serii vor fi posibile ploi însoțite de descărcări electrice. În plus, vântul va sufla moderat. Temperatura maximă în București va oscila între 25-26 de grade Celsius, iar cea minimă între 12- 14 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 21 septembrie

Marţi se mai răcorește, cnform meteorologilor, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a României, iar în nord şi centru local chiar rece pentru perioada calendaristică. De asemenea, temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 14 şi 23 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade Celsius.

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Pe alocuri se va forma ceaţă, conform prognozei ANM. Şi în București, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă va fi de 20-22 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de 11-13 grade Celsius. În plus, cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile continuă să scadă în săptămâna 20-27 septembrie

Astfel, conform prognozei ANM, în săptămâna în curs valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru perioada din calendar, în cea mai mare parte a ţării.

Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice şi nord-estice ale României. În plus, ANM anunţă că va ploua mai mult în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul ţării vor fi cantităţi normale pentru perioada în care ne aflăm.

Urmăriți Impact.ro și pe