Alertă meteorologică pentru România. Ce se întâmplă cu vremea în doar câteva zile

Stan Filon 18.09.2021, 12:27
Alertă meteorologică pentru România. Ce se întâmplă cu vremea în doar câteva zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea! Temperaturile de vară vor scădea, iar toamna își va intra în drepturi, cel puțin pentru câteva zile! Ploile revin în România și vor pune stăpânire ăe întreaga țară.

Alertă meteorologică pentru România

Toamna își intră în drepturi, iar românii vor fi nevoiți să scoată de la naftalină hainele groase, dar și umbrelele.  Ultimele zile au fost unele extrem de însorite, dar lucrurile se vor schimba radical, de săptămâna viitoare. ANM a emis o alertă meteorologică spun că vor veni ploi abundente. Schimbările vor începe odată cu data de 20 septembrie. Vremea devine rece în următoarea săptămână, iar temperaturile vor scădea mult sub cele normale pentru această perioadă a anului.

Meteorologul ANM Alina Șerban avertizează că vor fi ploi cu descărcări electrice în mai multe zone din țară. Temperaturile scad considerabil în perioada 20-27 septembrie în toate regiunie, dar în zonele nord-vestice și nord-estice acestea vor scădea și mai mult. Regimul pluviometric o să fie apropiat de cel normal în majoritatea părților țării și ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice.

Alerta meteorologica pentru Romania
Alerta meteorologica pentru Romania

Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi vin ploile

Temperaturile nu vor mai depăși 23 de grade Celsius pe timp de zi și 7-10 grade Celsius pe timp de noapte. Când vine vorba despre perioadele cu ploi, atunci cantitățile de precipitații se vor situa mult mai jos decât cele normale normale pentru această perioadă.

Din fericirire, meteorologii spun că această perioadă cu temperaturi scăzute și cu ploi abundente nu va dura prea mult timp. În intervalul 27 septembrie – 4 octombrie o să se înregistreze temperaturi medii la nivel național, așa că va fi o toamnă blândă. Regimul pluviometric o să fie deficitar în zilele respective, ploile lipsind cu desăvârșire. Cu toate acestea, chiar dacă nu vor fi ploi mai deloc, temperatura medie a aerului o să ajungă la valori uşor coborâte.