Franța și Italia folosesc deja pe scară largă certificatul covid. Locurile în care este considerat necesar de autorități

Nicu Stan 06.08.2021, 15:12
Franța și Italia folosesc deja pe scară largă certificatul covid. Locurile în care este considerat necesar de autorități

Franța și Italia folosesc deja pe scară largă certificatul covid. Locurile în care este considerat necesar de autorități. Tot mai multe țări din Europa apelează la permisul sanitar. Franța a aprobat recent extinderea permisului sanitar, precum și vaccinarea obligatorie a personalului medical. Mai multe amănunte, vedeți în rândurile de mai jos.

Franța extinde permisul sanitar și pentru alte locuri publice decât cele de până acum. Și în Italia a intrat în vigoare certificatul covid

Franța și Italia folosesc deja pe scară largă certificatul coronavirus. Locurile în care este considerat necesar de autorități tocmai ce a foist extins, cel puțin în Franța.

Ţările europene se bazează tot mai mult pe permisele sanitare. În Franţa, Consiliul Constituţional a validat joi seară legea care prevede extinderea acestui certificat digital covid, precum şi vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale.

Terasele din Franta nu mai accepta clienti fara permis sanitar
Terasele din Franta nu mai accepta clienti fara permis sanitar

Permisul sanitar, obligatoriu în Italia

De asemenea, permisul sanitar devine de astăzi necesar şi în Italia. Documentul va fi necesar pentru intrarea în restaurante, muzee, săli de sport sau concerte. Cei care nu îl au riscă amenzi de mii de euro.

De asemenea, în 9 august, francezii vor trebui să învețe să-și prezinte în mod regulat permisul sanitar, pentru activitățile zilnice. Certificatul digital care atestă vaccinarea anti-coronavirus, trecerea prin boală sau un test negativ recent, era deja folosit în Hexagon pentru accesul în spaţii de recreere şi de cultură.

Unde a fost extins certificatul covid în Franța

În plus, folosirea permisului de coronavirus a fost extins și la cafenele şi restaurante, inclusiv pe terase. Certificatul verde va fi folosit și la tansportul în comun, dar certificatul digital COVID va fi cerut numai pentru călătoriile pe distanţe lungi, cu trenul sau pe cursele interne cu avionul.

În plus, documentul va fi necesar pentru vizitatorii unităţilor medicale, iar tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani sunt exceptaţi până pe 30 septembrie de la toate aceste măsuri. Populația este împărțită în două vizavi de certificatul de covid.

Franța este împărțită în două

”Dacă permisul sanitar este esențial pentru bunăstarea oamenilor, atunci sunt pentru folosirea lui/ Nu văd de ce ar trebui să existe o singură regulă pentru toată lumea. Nu cred că este cea mai inteligentă decizie şi nici cea mai corectă” cred francezii.

În același timp, judecătorii francezi nu au aprobat dispoziţiile care prevăd izolarea obligatorie pentru 10 zile a persoanelor diagnosticate cu coronavirus şi nici încetarea unui contrat de muncă de către angajator dacă salariatul în cauză nu are un permis sanitar.

Ce spune Emmanuel Macron despre permisul sanitar

”Dacă nu am fi introdus permisul sanitar, am fi obligaţi să închidem din nou ţara, iar consecinţele ar fi suportate de noi toţi. Cu permisul sanitar, constrângerea este doar pentru cei care nu s-au vaccinat încă, dar le cerem să se testeze pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a declarat Emmanuel Macron, președintele Franței.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe