Fotbalistul de națională care nu a putut să lucreze cu Dan Petrescu. ”M-am săturat”

Iancu Andreea, Ana Ionescu 31.01.2022, 22:43
Fotbalistul de națională care nu a putut să lucreze cu Dan Petrescu. ”M-am săturat”

Începând din 31 august 2021, Dan Petrescu este selecționerul echipei CFR Cluj, situată pe primul loc în clasamentul Ligii 1 din ultimii ani. Cu toate că este, în mod evident, o formație de top, un sportiv nu s-a putut acomoda cu stilul antrenorului. Fotbalistul de la națională nu a putut să lucreze cu Dan Petrescu și a preferat să plece de la echipă.

Cine este fotbalistul care nu a reușit să lucreze cu Dan Petrescu. Ce spune jucătorul de națională despre selecționerul clujenilor

Campioana României a rămas fără un atacat important, însă continuă să se situeze pe prima poziție din clasament și în sezonul acesta. Plecarea îl are drept protagonist pe fotbalistul de națională care nu a reușit să se facă remarcat în cele șase luni petrecute la clubul clujean și care a recunoscut recent că nu a reușit să lucreze cu Dan Petrescu. După un randament extrem de slab, cu numai două goluri în 21 de meciuri, Denis Alibec a luat calea Greciei.

Atacantul, în vârstă de 31 de ani, a fost împrumutat la Atromitos, în Grecia, a povestit cum a arătat perioada petrecută pe banca de la CFR Cluj. Deși aparține de clubul Kayserispor, fotbalistul a semnat cu Atromitos, o formație care ocupă locul 13 din 14 în campionatul Greciei. După ce a fost adus din Turcia de către Marius Șumudică, Alibec nu a reușit să se acomodeze cu stilul de lucru al nou-venitului selecționer Dan Petrescu.

„Eu am ajuns la echipă într-un alt context, cu alt antrenor și alt sistem de joc. Relația mea atât cu clubul, cât și cu Dan Petrescu este una bună, să nu se înțeleagă altceva! Doar că toți știm, cred, tipul de fotbal pe care îl preferă Dan Petrescu și nu cred că mi se potrivește, atâta tot.

Eu simt că pot să ofer mult mai mult și aveam nevoie doar de un alt context ca să arăt asta. Am jucat puțin și nu eram mulțumit eu, am marcat puțin și nu era nimeni mulțumit, normal. Greșelile personale mi le asum, ca de fiecare dată. Dar pentru ce se întâmplă pe teren aveam nevoie de o eliberare, de o descătușare. Nu cred că mă voi întoarce la CFR. De fapt, e greu să mai revin în Liga 1”, a declarat Alibec pentru playsport.ro.

Cine este fotbalistul care nu a putut să lucreze cu Dan Petrescu ca antrenor
Denis Alibec, atacantul român împrumutat în Grecia, la Atromitos

Denis Alibec, despre noul selecționer al echipei naționale

După luni bune în care fanii sportului au așteptat cu sufletul la gură numirea unui nou antrenor la echipa națională, după plecarea lui Mirel Rădoi, oficialii FRF au decis ca Edward Iordănescu să fie proaspătul selecționer al echipei.

Pentru că își dorește să revină cât mai curând în vestiarul naționalei, Denis Alibec a primit cu bucurie vestea că ar putea să se antreneze cu Edi Iordănescu. Atacantul are în plan să joace cât mai bine în Grecia și să reușească să se întoarcă pe postul de titular la națională.

„Am auzit numai lucruri frumoase despre Edi Iordănescu și mă bucur că avem un selecționer care analizează foarte bine jucătorii, care îi urmărește mereu și cunoaște multe lucruri la zi despre fotbalul nostru și jucătorii noștri. Pentru mine e un semn foarte bun.

Vreau să joc repede la Atromitos, să marchez mult și o să revin sigur titular la națională! M-am cam săturat, sincer, să se umple site-urile, atunci când nu joc, de tot felul de zvonuri despre mine care nu au legătură cu fotbalul. Când joc și marchez, nu prea se întâmplă asta! Sau se întâmplă mai puțin (râde).”, a punctat sportivul.

Deocamdată, în Grecia, sportivul urmează să îl aibă coleg de vestiar pe Dorin Rotariu, pe care Atromitos l-a împrumutat de la Ludogoreț.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...