Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori. Ce prejudiciu trebuie să plătească, după ce și-a falsificat diploma de absolvire

Raluca Juncu 19.11.2019, 15:50
Fostul șef Transelectrica, reținut de procurori. Ce prejudiciu trebuie să plătească, după ce și-a falsificat diploma de absolvire

Marius Dănuț Carașol, fostul director al Transelectrica a fost reținut astăzi după ce a fost pus sub acuzare de înșelăciune și uz de fals. Anchetatorii spune cp acesta s-ar fi folisit de documente false care atestau studii necesare, pe care Carașol trebuia să le aibă pentru a se alătura companiei.

Marius Dănuț Carașol și-a pierdut astăzi postul de la șefia Transelectrica după ce fost reținut de polițiști, fiind acuzat de înşelăciune şi uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au transmis astăzi că în urma cercetărilor efectuate pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, s-a luat măsura reţinerii bărbatului la care au fost efectuate percheziţii în cursul dimineţii.

Scandalul în care este implicat fostul șef Transelectrica a a apărut după ce jurnaliştii de la Edupedu au descoperit că Dănut Carașol şi-a falsificat diploma de absolvire a facultăţii, actul fiind necesar pentru angajarea în funcţia de director al companiei, transmite protv.ro.

 

La cât se ridică prejudiciul pentru Marius Dănuț Carașol

Transelectrica îi cere acum să dea înapoi 460.000 de lei, venituri primite în ultimii ani. în vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Marius Carașol, fostul șef al Transelectrica, reținut de polițiști. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Carașol, fostul șef al Transelectrica, reținut de polițiști. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În dosarul de angajare al lui Dănuț Carașol de Transelectrica figurează o diplomă care atestă finalizarea studiilor de către acestea. Totuși, în luna septembrie a acestui an, Universitatea Politehnica din București a arătat că fostul șef al operatorului de electricitate a fost student la cursurile universității, însă nu le-a încheiat. Prin urmare, nu există de fapt o diplomă care să susțină acest lucru.

Prin urmare, el nu are o diplomă care să ateste faptul că a dobândit aceste cunoştinţe şi că a susţinut un examen şi că are un act oficial, care să îi ateste competența pentru postul de director al Transelectrica.

Transelectrica este operatorul reţelei de electricitate din România. Potrivit datelor furnizate de zf.ro, a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 1,78 miliarde lei, în scădere cu 3%, şi un profit net de 74 milioane lei.

Urmăriți Impact.ro și pe