Fostul „războinic al luminii” a devenit misionar al creștinismului. Ce face Gigi Becali în câteva țări din Africa

Gabriel Peneș 08.06.2021, 12:28
Fostul „războinic al luminii” a devenit misionar al creștinismului. Ce face Gigi Becali în câteva țări din Africa

Gigi Becali se joacă ori glumește cu multe, dar nu și cu credința ortodoxă. El a devenit un adevărat misionar al creștinismului în Africa. După meciul amical Anglia – România, patronul FCSB a criticat mișcarea „Black Lives Matter”. Asta, în contextul în care Stanciu și Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze la începutul partidei, alături de ceilalți jucători, conform ritualului instaurat de ceva vreme la meciurile internaționale.

Fostul „războinic al luminii” a devenit misionar al creștinismului. Ce face Gigi Becali în câteva țări din Africa

Religia nu e o glumă pentru patronul FCSB oricât mișto ar face de alte lucruri. Gigi Becali a devenit un adevărat misionr al creștinismului în Africa. Dezvăluirea a făcut-o chiar el, după incidentul de la începutul partidei amicale dintre Anglia și România. Conform ritualului deja instaurat, jucătorii celor două echipe au îngenuncheat pe teren, înaintea meciului. Gestul se dorește a fi un omagiu adus persoanelor de culoare ucise sau oprimate de-a lungul timpului. Iar „vârful de lance” al mișcării este „Black Lives Matter” ce a luat amploare după uciderea lui George Floyd, în mai 2020, de către polițiști, în Minneapolis, SUA.

Totuși, doi jucători din naționala României, Nicușor Stanciu și Ionuț Nedelcearu, au ales să nu pună genunchiul în pământ. Lucrul nu trecut neobservat, stârnind largi polemici, inclusiv internaționale. La finalul partidei, Gigi Becali s-a declarat împotriva acelui gest, al îngenunchierii, socotindu-l fals. În plus, el a adăugat că personal ajută copii, școli și spitale din țări africane.

De ce să îngenunchezi? Dacă tu, în inima ta, nu discriminezi, nu vrei răul? Astea sunt niște chestii false, cerute de fundații. Cum spun despre mine că discriminez, dar eu fac ce fac în Ruanda și Burundi și eu sunt rasist. Eu le plătesc acolo și le spun tot negri. Dacă sunt negri, să le spun albi? Eu sunt un om liber și le spun așa, pentru că așa simt, îi iubesc, le trimit mulți bani acolo. Ajut copiii, școli, spitale. Am trimis acolo, în pandemie, bani pentru spitale. Cum să fiu rasist?!”, a declarat Gigi Becali, la PRO X.

Fostul „războinic al luminii” a devenit misionar al creștinismului. Ce face Gigi Becali în câteva țări din Africa
Gigi Becali ajută populația din câteva țări din Africa, dar răspândește și creștinismul ortodox în acele zone/Sursa foto: en.wikipedia.org

„Am investit sute de mii de euro acolo”

Între timp, Gigi Becali (62 de ani) a dat mai multe amănunte despre acțiunile pe care le întreprinde de câțiva ani în câteva dintre cele mai sărace țări africane: Uganda, Burundi și Rwanda. Însă totul are și o conotație religioasă, Becali încercând, prin aceste acțiuni, să și răspândească creștinismul ortodox în aceste zone.

Am investit sute de mii de euro acolo. Le-am făcut de toate. În Uganda am început acum vreo 6-7 ani. O măicuță de culoare care trăia în Romania m-a sunat că are nevoie de 1000 de euro și de acolo a plecat totul. Am ajutat-o și i-am spus să facem ceva pentru oamenii din țara ei. Ea se ocupă în Uganda de toate. Aduc oameni de culoare de acolo, fac școala aici și se fac preoți ortodocși. Le-am construit totul. Știti că acolo nu au apă de băut? Apă nu este de băut. Îi ajut și eu cât pot. Am început și în Burundi și Rwanda acum doi ani. Pentru un călugar am facut acolo. Am trimis arhitecți, ingineri. Numai vaccinurile pentru toți oamenii pe care i-am trimis acolo m-au costat 30.000 de euro. Sunt români care gestionează totul”, a spus Gigi Becali pentru ziare.com.

Cel care se declara cândva „războinic al luminii”, a devenit un adevărat misionar al credinței în Hristos. Sigur, sunt cunoscute legăturile și gesturile pe care le face pentru mănăstirile românești de pe Muntele Athos, dar și din țară. Acum, însă, ca pe vremea conchistadorilor ce îi concerteau pe băștinașii din America de Sud la catolicism, Becali face același lucru cu cei din aceste țări africane. Dar nu cu forța, ca pe vremea spaniolilor și portughezilor din secolul 16.

Am construit mănăstiri. Nu-i obligăm să se boteze. Doar cine vrea. Ei erau păgâni, nu aveau nicio religie. S-au botezat mulți. Duc creștinismul acolo. Sunt misionar. Acolo scrie România și George Becali”, a mai povestit Gigi Becali pentru sursa citată.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....