Fostul procuror Mircea Negulescu, achitat într-un dosar de cercetare abuzivă. „Portocală” scăpase și de acuzațiile din dosarul Ponta-Blair

Badea Violeta 31.10.2022, 17:45
Fostul procuror Mircea Negulescu, achitat într-un dosar de cercetare abuzivă. „Portocală” scăpase și de acuzațiile din dosarul Ponta-Blair

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis luni, pe data de 31 octombrie, achitarea lui Mircea Negulescu, alias „procurorul Portocală“. În urmă cu doi ani, el a fost trimis în judecată și acuzat de mai multe infracțiuni. Decizia nu este însă una definitivă şi poate fi atacată cu apel!

Mircea Negulescu a fost achitat de ÎCCJ

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, poreclit „Portocală”, a fost achtat luni, 31 octombrie, de judecătorii ICCJ în dosarul în care a fost acuzat de cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Mai exact, atunci când a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, el ar fi creat anumite probe şi ar fi obligat patru persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase într-un dosar în care fostul deputat Vlad Cosma era cercetat pentru evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor. Tot astăzi, instanţa a respins și acţiunea civilă formulată de politician.

Achită pe inculpatul Negulescu Mircea (…) pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă (…), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (…), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (… în raport cu declaraţia martorei Stroe Cecilia Cristina).

Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Alexe Răzvan). Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Vaida Mihai Florian). (…) Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cosma Vlad Alexandru ca neîntemeiată”, este decizia pronunţată de ÎCCJ.

Mircea Negulescu scapa de acuzatii
Mircea Negulescu scapa de acuzatii

De ce i se spune „Portocală”

În urmă cu ceva timp, Mircea Negulescu mărturisea că porecla de „Portocală” vine din copilărie. Mai precis, atunci când se afla la o vârstă fragedă, fost procuror obișnuia să cânte la chitară, iar pentru că instrumentul era de culoare portocalie, i s-a spus „Portocală”.

„Porecla vine din copilărie, de altfel o și uitasem pentru că nu mi se spune așa nici, în familie, nici de către prieteni. Am crescut în generația filmului Liceenii, am cântat la chitară, acesta fiind un hobby, iar pentru că instrumentul era de culoare portocalie, mi se spunea Portocală.

Prima dată când am reauzit porecla din copilărie a fost în timpul unei anchete penale în 2013, într-un dosar de evaziune și spălare de bani, cu un prejudiciu de 34 milioane de euro, ca parte a unui mesaj de intimidare referitor la o cunoaștere a familiei mele, cu scopul vădit de intimidare, de a mă determina să mă opresc din investigații“, declara, cu ceva vreme în urmă, Mircea Negulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...