Forumul Green Tech& Woman a premiat excelența feminină. Cine sunt laureatele în 2022

Anca Manolica 20.12.2022, 14:41

Forumul Green Tech&Woman a premiat excelența feminina și a adunat laolaltă o mulțime de oameni care nu s-ar aduna în aceeași încăpere în prea multe ocazii. Iată cine sunt laureatele în 2022. Sunt nume mari pe listă.

Forumul Green Tech& Woman a premiat excelența feminină

Evenimentul s-a desfășurat în două părți. Evenimentul a venit la capătul unui an greu, plin de provocări dure, neașteptate. Acesta s-a desfășurat în două părți: la Palatul Parlamentului și la Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului.

În cadrul primeia, Sala Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților a devenit, practic, neîncăpătoare. Reprezentanții Guvernului, de la Departamentul de Dezvoltare Durabilă, de la Ministerul Economiei sau de la Ministerul Educației au primit sugestii, propuneri și venit cu răsăunsuri la întrebările reprezentanților administrației locale și ale mediului de afaceri sau societății civile.

Discuțiile cele mai aprinse au fost legate de sfera învățământului dual, de nevoia înființării unor asociații de dezvoltare durabilă, după modelul celei de la Constanța, și în alte părți ale țării și de nevoia introducerea turismului în strategia de dezvoltare durabilă a României, în următorii ani.

Forumul Green Tech& Woman a premiat excelența feminină

Cine sunt cele 12 laureate ale forumului

În cea de-a doua parte a forumului, pe seară, la Cafeneaua actorilor, s-au decernat premiile „Green Woman 2022”, premiile excelenței feminine pentru profesionalism, curaj și patriotism. Un juriu alcătuit din 50 de doamne au ales, din foarte multe domenii, cele 12 femei care primit titulatura – Green Woman. Iată-le care sunt:

  1. Ana-Maria Vătămanu – președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (un model pentru România, în ceea ce privește dezvoltarea durabilă)
  2. Maria Grapini – europarlamentar PUSL ( femeia care a cerut resetarea Schengen, pentru că România merită să fie acolo)
  3. Mihaela Leventer – medic (singura femeia care a dezvoltat de la zero o afacere de succes în domeniul medical)
  4. Simona Man – fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii (un etalon pe partea de politici agricole)
  5. Gabriela Firea – ministru al Tineretului, Familiei și Egalității de șanse (singura femeie ministru din guvernul României)
  6. Sandra Olănescu – avocat (probabil cea mai hotărâtă dar și cea mai profesionistă avocată din România, în zona drepturilor de autor)
  7. Natalia Intotero – deputat PSD (cel mai bun ministru al romanilor de pretutindeni)
  8. Anca Belu – primarul PNL al comunei Mihail Kogălniceanu
  9. Felicia Filip – soprană, directorul Operei Comice pentru Copii
  10. Doina Vornicu – manager CEZ (o somitate în lumea energiei)
  11. Cristina Șișcanu – jurnalistă de la Metropola TV
  12. Sabina Iosub – jurnalistă de la Antena 3 CNN.

Forumul Green Tech&Woman a fost organizat de Inițiativa Ecologistă Europeană și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Regională și Politici Europene și Pro Familia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...