Fondatorul Jidvei a murit la 92 de ani. Ce spunea despre afacerea sa: ”Puteam să fiu miliardar dacă voiam”

Nicu Stan 10.03.2021, 12:17
Fondatorul Jidvei a murit la 92 de ani. Ce spunea despre afacerea sa: ”Puteam să fiu miliardar dacă voiam”

Fondatorul Jidvei a murit la 92 de ani. Ce spunea despre afacerea sa. Omul de afaceri susținea că dacă vroia putea fi miliardar. Ce l-a împiedicat, citiți în rândurile de mai jos.

Liviu Necșulescu a murit. Fondatorul Jidvei a decedat la 92 de ani

Fondatorul Jidvei a murit la vârsta de 92 de ani. Ce spunea despre afacerea sa omul de afaceri Liviu Necșulescu, citiți în rândurile următoare.

Mediul de afaceri din Alba a pierdut un membru de onoare care a adus lauri județului și a dat de lucru la mii de oameni. Liviu Necşulescu, fondatorul companiei Jidvei, a murit marți, 9 martie, la vârsta de 92 de ani. Astăzi, 10 martie va avea loc un priveghi la Castelul Bethlen-Haller Jidevei, iar apoi corpul neînsuflețit va ajunge pe meleagurile natale, în Constanța.

Ana si Maria Necsulescu au preluat afacerea tatalui lor
Ana si Maria Necsulescu au preluat afacerea tatalui lor

Liviu Necșulescu și fiul său au readus la viață afacerea Jidvei

Liviu Necşulescu împreună cu fiul său Claudiu Necşulescu au readus la viaţă businessul Jidvei în anii ’90 după o perioadă proastă pentru unul dintre cei mai vechi producători de vinuri din România. Acum, Maria şi Ana Necşulescu, fiicele lui Claudiu Necşulescu, sunt implicate în afacere şi se pregătesc să preia frâiele afacerii tatălui lor.

Liviu Necșulescu a cumpărat podgoria Jidvei de la IAS-ul local și nici nu gândea unde va ajuge după 15 ani. La acel moment, tot ce mai rămăsese din vestita podgorie dintre cele două Târnave erau 600 de hectare de vie şi o livadă mică de meri.

Ce a mai cumpărat Liviu Necșulescu la momentul preluării afacerii Jidvei

Când a preluat podgoria Jidvei, Liviu Necșulescu s-a apucat să cumpere dealuri întregi de la țărani pentru a le planta cu viță de vie. Și-a pus în minte  să refacă prestigiul vinului sec de Jidvei și să concureze celelalte podgorii mari din țară cum este Murfatlar, Cotnari ori Recaș. A reușit din plin.

Acum, Jidveiul este cel mai vândut vin alb sec din România, iar, după ce se vor planta cu viță de vie cele și cel 400 de hectare nou cumpărate, lângă Alba Iulia, va fi cea mai mare suprafață cultivată din România, însumând peste 2.400 de hecatre.

Ce principii avea Liviu Necșulescu în afacerile sale

Liviu Necșulescu povestea, mândru, principiul său conform căruia făcea afaceri. ”Banii se fac pas cu pas. Nu vreau să trag tunuri, aș fi putut fi miliardar dacă aș fi vrut, vreau să câștig rezonabil și să dau oamenilor de aici o pâine”, spunea Liviu Necșulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe