Florin Cîțu mai scoate pe cineva din Guvern. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Ioana Bucur 17.11.2021, 22:55
Florin Cîțu mai scoate pe cineva din Guvern. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

În plină criză politică, în contextul în care negocierile cu cei de la PSD par să se fi blocat, Florin Cîțu mai scoate pe cineva din Guvern. Decizia premierul demis a fost publicată, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu l-a demis pe președintele ANSVSA

Florin Cîțu l-a demis pe președintele ANSVSA, Robert-Viorel Chioveanu. În Monitorul Oficial 1097 a fost publicată, miercuri seară, decizia premierului interimar  privind eliberarea dn funcţie a preşedintelui ANSVSA.

„Articol unic. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Robert-Viorel Chioveanu se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Chioveanu a fost acuzat de sindicaliștii Cartel Alfa că ar fi acționat cu violență în cazul unui protest spontan al salariaților Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), generat de faptul că la conducerea instituţiei a fost numit o persoană din afară, „care nu deţine competenţele necesare”, şi nu unul dintre angajaţi, prin promovare.

Sindicaliştii l-au acuzat pe Robert Chioveanu, că a ajuns la faţa locului şi „a acţionat cu violenţă, rupând afişele şi pancartele salariaţilor, chiar bruscând câteva persoane”. Reprezentanţii salariaţilor precizează că au chemat poliţia, au depus plângere și au cerut demisia sau eliberarea din funcție a acestuia.

Florin Cîțu mai scoate pe cineva din Guvern
Robert Viorel Chioveanu. FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

ANSVSA anunță intensificarea controalelor

La sfârșitul lunii octombrie, reprezentanții Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor anunțau intensificarea controalelor privind comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din Polonia, după ce s-au primit alerte privind prezenţa, în unele loturi, a două tipuri de Salmonella, cu grad ridicat de risc pentru sănătatea oamenilor.

„Acţiunea a fost decisă ca urmare a numărului mare de notificări de alertă, primite în ultima perioadă prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), privind comercializarea pe teritoriul României a unor loturi de carne de pasăre, provenite din Polonia, în care s-a identificat Salmonella enteritidis şi/sau Salmonella typhimurium, serotipuri cu un grad ridicat de risc pentru sănătatea consumatorilor”, a arătat ANSVSA.

Astăzi, ANSVSA a transmis că unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri de la noi din țară retrage de pe piață pipote de pui în care s-a descoperit Salmonella.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G “, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022”, se arată în anunţul instituției.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...