Produsul din Carrefour care îți pune sănătatea în pericol. Trebuie să scapi de el urgent dacă îl ai acasă

Iancu Andreea 17.11.2021, 15:43
Produsul din Carrefour care îți pune sănătatea în pericol. Trebuie să scapi de el urgent dacă îl ai acasă

Cumpărătorii din cadrul lanțurilor de magazine Carrefour sunt avertizați de către reprezentanții retailerului cu privire la produsul regăsit pe rafturi care le pune sănătatea în pericol. Specialiștii au descoperit un aliment aflat la vânzare în cadrul magazinelor Carrefour, care poate reprezenta o problemă serioasă pentru sănătatea clienților care l-au achiziționat. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis un anunț important.

Produsul comercializat de Carrefour de care trebuie să scapi urgent

Unul dintre retailerii importanți de pe piața din România este Carrefour, care se bucură de un lanț de magazine important. Recent, o verificare amănunțită a unei companii cu care colaborează retailerul a dispus retragerea de pe piață a unui produs comercializat în magazine. Produsul comercializat de Carrefour reprezintă o problemă pentru sănătatea clienților, astfel că s-a luat decizia de a scoate de pe raft acest articol.

Retailerul Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului livrat de societatea Copanex SRL, reprezentând pipote de pui, după ce a fost semnalată prezența Salmonella Enteritidis în produs. Anunțul a fost făcut miercuri, 17 noiembrie, de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G „, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022, se arată în anunţul instituției.

Produsul alimentar retras de Carrefour
Produsul alimentar retras de Carrefour

Ce trebuie să facă de urgență cei care au cumpărat acest produs. Este periculos pentru sănătate

Potrivit recomandărilor autorităților, persoanele care au cumpărat acest produs din lotul menționat de către ANSVSA, nu trebuie să consume pipotele de pui, în primul rând. Clienții sunt îndrumați să distrugă produsul sau să îl returneze în magazinele din care a fost achiziționat. Cei care se știu a fi păgubiți, vor primi contravaloarea produselor chiar și fără prezentarea bonului fiscal, dacă acesta nu mai există.

Infecția cu Salmonella este, de altfel, extrem de periculoasă pentru sănătatea umană. Aceasta poate provoca afecțiuni grave la nivelul stomacului sau al intestinelor (salmoneloza), astfel că fiecare client trebuie să acorde o mare atenție acestei situații semnalate de către ANSVSA.

În urmă cu doar câteva zile, Carrefour anunța retragerea de pe piață al unui alt produs alimentar, ca urmare a infestării cu Listeria monocytogenes. Toba de porc era incriminată în data de 13 noiembrie, potrivit ANSVSA.

Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:
Denumire produs: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA
Cod EAN: 2955660000000
Lot/DLC: 007041021 / 18.11.2021

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...