Florin Cîțu, gafă monumentală la Ziua Marinei. Ipostaza umilitoare în care a fost pus premierul României VIDEO

Antonia Iacobescu 15.08.2021, 12:06
Florin Cîțu, gafă monumentală la Ziua Marinei. Ipostaza umilitoare în care a fost pus premierul României VIDEO

Duminică, 15 august, forțele Navale Române au organizat o ceremonie aniversară dedicată Zilei Marinei Române, în portul militar Constanţa. La festivitate au participat președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Florin Cîțu. Din păcate, evenimentul s-a desfășurat fără spectatori, din pricina pandemiei.

Florin Cîțu nu a fost lăsat să urce pe navă alături de Klaus Iohannis

În cadrul festivității, premierul României a avut parte de un moment stânjenitor. Florin Cîțu a încercat să urce pe nava ‘Mureș’ în același timp cu președintele Klaus Iohannis, dar a fost oprit de cei de la protocol.

„Ușor jenantă poziția în care a fost pus premierul Florin Cîțu. Imediat după terminarea momentului, președintele a trebuit să urce la bordul navei ‘Mureș’ și imediat în spatele său s-a ridicat Florin Cîțu, însă a fost oprit de cei de la protocol deoarece președintele trebuia să urce primul, iar Florin Cîțu și restul miniștrilor undeva la câteva zeci de metri în spatele său.

Și-ar fi dorit probabil Florin Cîțu să apară alături de președinte, să fie surprins în fotografii și de camerele colegilor noștri. Iată că nu s-a putut – a intrat președintele prima dată la bordul acestei nave de comandament și apoi premierul cu toți ceilalți miniștri”, a relatat reporterul Antena 3, Cristi Popovici.

Florin Cîţu a lămurit incidentul în care a fost implicat în SUA

Florin Cîţu a făcut primele declarații despre incidentul în care a fost implicat în SUA. Premierul a recunoscut că a consumat alcool în Statele Unite în urmă cu 21 de ani, motiv pentru care „a plătit foarte scump”, fiind obligat să-și vândă mașina. A fost condamnat la două zile de închisoare.

El a declarat că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect și nici că are de gând să-și dea demisia.

Sâmbătă, 14 august, premierul României a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre problemele de natură penală pe care le-a avut în Statele Unite ale Americii. Florin Cîțu a primit amendă și a fost nevoit să urmeze cursuri de reeducare dedicate șoferilor care au fost prinși conducând cub influența alcoolului.

”Am văzut că s-a discutat în spațiul public despre greșeala mea. O să iau două întrebări de fiecare despre acest subiect. În România, în legislație, nu se face cerere pentru ORNISS. Nu am aduc în discuție acest subiect. Domnul Orban avea informația. M-a informat un coleg. Nu m-am gândit să-mi dau demisia în niciun moment pentru o greșeală de acum 20 de ani. Nu am considerat că e relevant. Cazierul meu în România este curat. Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe